Universitatea Craiova - Petrolul, meci contând pentru etapa a 14-a din campionatul României, este programat, sâmbătă, 15 octombrie, de la ora 21:00, pe Stadionul „Ion Oblemenco”, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Prima Sport 1 şi Orange Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Ricardo Larreina / AFLO / Profimedia

Universitatea Craiova şi Petrolul Ploieşti sunt două echipe implicate în lupta pentru un loc în play-off, chiar dacă ambele trec, în acest moment, printr-o perioadă mai dificilă.

Universitatea Craiova este pe locul 6, cu 18 puncte acumulate în 12 meciuri (mai are o restanţă cu Chindia Târgovişte, în deplasare) şi vine după o înfrângere la Piteşti, 0-1 cu FC Argeş, partidă în care Paul Papp a fost eliminat şi va lipsi la disputa cu Petrolul Ploieşti.

Mirel Rădoi a tras un semnal de alarmă legat de atitudinea elevilor săi, care şi-ar fi desconsiderat unii dintre adversari.

„Statistica arată că primim goluri în a doua jumătate, trebuie să ne păstrăm concentrarea în toate cele 90 de minute. Ajungem cu uşurinţă să ne dominăm adversarul, dar nu reuşim să marcăm, iar adversarul reuşeşte să marcheze foarte uşor. E vorba de o relaxare.

Pentru că în aceste zile cu plecarea lui Gabi Tamaş, un lider, nu aş vrea să se creadă că vom lua trei puncte doar pentru că au pierdut un jucător important”, a declarat antrenorul oltenilor.

Petrolul, echipă antrenată de Nicolae Constantin, ocupă locul 7, cu 17 puncte din 13 meciuri, dar „găzarii” vin în Bănie după serie de patru înfrângeri consecutive în SuperLiga.

În plus, clubul a fost zguduit în ultimele zile de plecarea cu scandal a lui Gabriel Tamaş (în mass-media a apărut o înregistrare în care acesta îi jignește grav pe fanii echipei), însă toată suflarea petrolistă aşteaptă revenirea lui Constantin Budescu în tricoul echipei care l-a lansat în fotbalul mare.

Ultimele meciuri directe dintre cele două echipe datează din sezonul 2015-2016: Universitatea Craiova s-a impus de trei ori, iar Petrolul a câştigat o dată (au fost patru meciuri, două în sezonul regulat şi două în play-out).

De menţionat că Universitatea Craiova a pierdut un singur meci în acest sezon pe teren propriu, 0-1 cu Rapid, iar Petrolul are trei victorii în deplasare, 1-0 cu „U” Cluj, 1-0 cu FC U Craiova 1948 şi 3-2 cu Chindia Târgovişte.

Superbet oferă cota 1,50 pentru o victorie a gazdelor în meciul Universitatea Craiova - Petrolul.

U Craiova vs Petrolul
1

Cotă 1.50


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol