Napoli - Ajax, meci contând pentru etapa a 4-a a Grupei A din UEFA Champions League, este programat, miercuri, 12 octombrie, de la ora 19:45, pe „Estadio Diego Armando Maradona”, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Prima Sport 1 şi Orange Sport 2.

Minge de fotbalFoto: Rich Graessle/Icon Sportswire / AP / Profimedia

Napoli are nevoie de un egal pentru a se califica în optimile de finală ale Ligii Campionilor, în timp ce Ajax vine pe fostul „San Paolo” cu două obiective: un rezultat care să o menţină în cursa pentru unul dintre primele două locuri ale grupei şi revanşa pentru umilinţa suferită în tur, când a pierdut cu 1-6 pe „Jordi Cruyff Arena”.

Napoli a câştigat într-o manieră strălucitoare toate cele trei meciuri de până acum, 4-1 cu Liverpool (a), 3-0 cu Glasgow Rangers (d) şi 6-1 cu Ajax Amsterdam (d), şi are cel mai bun atac din această fază a competiţiei, cu 13 goluri marcate în trei partide.

Napoli face legea şi în Serie A, acolo unde trupa antrenată de Luciano Spaletti este pe primul loc, neînvinsă, cu 23 de puncte acumulate în nouă etape, iar în cel mai recent meci din campionat s-a impus cu 4-1 pe terenul lui Cremonese (şi aici, cu 22 de goluri, are cea mai bună ofensivă).

Ajax este la un pas de eliminarea din UEFA Champions League, având doar trei puncte după trei meciuri, şi este obligată, practic, să scoată măcar un punct pentru a mai spera la optimile de finală (Liverpool are şase puncte şi joacă pe terenul lui Glasgow Rangers, echipă care nu a acumulat niciun punct şi nu a marcat nici măcar un gol).

Ajax vine la Napoli după o victorie cu 4-2 pe terenul lui Volendam în Eredivisie, campionat în care ocupă locul 2, cu 22 de puncte după nouă etape, cu unul mai puţin decât liderul Alkmaar.

Alfred Schreuder, antrenorul „lăncierilor”, instalat în vară după plecarea lui Erik ten Hag la Manchester United, a mai câştigat timp cu acest succes, venit după patru meciuri consecutive fără victorie (un egal şi trei înfrângeri), în toate competiţiile, inclusiv un 1-2 în derby-ul cu Alkmaar.

Cele două echipe nu s-au întâlnit până acum decât în partida tur, Ajax Amsterdam - SSC Napoli 1-6, goluri marcate de Kudus, respectiv Raspadori (2), Di Lorenzo, Zielinski, Simeone şi Kvaratskhelia.

Superbet oferă cota 1,53 pentru cel puţin trei goluri marcate în meciul Napoli - Ajax.

Napoli vs Ajax



Cotă 1.53


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol