Borussia Dortmund - Bayern Munchen, meci contând pentru etapa a 9-a din campionatul Germaniei, este programat, sâmbătă, 8 octombrie, de la ora 19:30, pe „Westfalenstadion”, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2 şi Prima Sport 2.

Minge de fotbalFoto: Chagnard Guillaume/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Borussia Dortmund - Bayern Munchen, „Der Klassiker”, reprezintă o şansă imensă pentru fanii fotbalului internaţional să vadă o confruntare între două dintre cele mai iubite cluburi, în faţa a două galerii mereu surprinzătoare şi pretenţioase.

Rivalitatea dintre cele două echipe nu este una veche (ambele cluburi au apărut la începutul secolului XX), aşa cum suntem obişnuiţi în cazul altor derby-uri; abia începând din anii ’90 a început să se vorbească despre o dispută între Bayern Munchen şi Borussia Dortmund.

Borussia Dortmund se află pe locul 4 în Bundesliga, la egalitate de puncte, 15, cu Bayern Munchen şi cu două în urma primelor două clasate. „Galben-negrii” au cinci victorii şi trei înfrîngeri în actualul sezon, cu un golaveraj echilibrat, 11-10, iar în etapa viitoare vor merge pe terenul liderului Union Berlin.

Trupa lui Edin Terzic vine cu moralul ridicat după ce, la mijlocul săptămânii, s-a impus cu 4-1 în faţa celor de la FC Sevilla, chiar pe „Ramon Sanchez Pizjuan”, în UEFA Champions League.

Din păcate, câţiva jucători importanţi ai grupării din Nordrhein-Westfalen vor rata derby-ul din cauza accidentărilor: Sebastien Haller, Marco Reus, Giovanni Reyna şi Mahmoud Dahoud.

Bayern Munchen pare că şi-a revenit după o cădere de câteva etape: echipa lui Julian Nagelsmann s-a impus lejer în etapa precedentă împotriva lui Bayer Leverkusen (4-0), apoi a făcut spectacol în Liga Campionilor cu Viktoria Plzen (5-0); bavarezii ocupă locul 3 în campionat, la egalitate de puncte, 15, cu Borussia Dortmund.

Şi Bayern Munchen are probleme de lot înaintea derby-ului: Thomas Muller, Kingsley Coman, Joshua Kimmich și Lucas Hernandez, toţi accidentaţi.

Robert Lewandowski, acum la FC Barcelona, este jucătorul cu cele mai multe goluri marcate în „Der Klassiker”, 32, dintre care 5 pentru Borussia Dortmund (2010 - 2014) şi 27 pentru Bayern Munchen (2014 - 2022).

Bayern Munchen a câştigat nouă din ultimele 10 meciuri directe în toate competiţiile cu Borussia Dortmund (ultima victorie a „galben-negrilor” s-a înregistrat în 2019, 2-0 pe teren propriu în Supercupa Germaniei), iar în stagiunea trecută bavarezii s-au impus cu 3-2 în deplasare şi cu 3-1 acasă.

Superbet oferă cota 1,42 pentru ca ambele echipe să marcheze în meciul Borussia Dortmund - Bayern Munchen.

Dortmund vs Bayern Munchen
Cotă


Ambele marchează
1.42


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol