Lyon - Toulouse, meciul care deschide etapa a 10-a din campionatul Franţei, este programat, vineri, 7 octombrie, de la ora 22:00, pe "Parc Olympique Lyonnais", şi va fi transmis în direct de Prima Sport 4.

Minge de fotbalFoto: Ricardo Larreina / AFLO / Profimedia

Lyon riscă să rateze şi în acest sezon accederea în cupele europene, după ce a terminat abia pe locul 8 în stagiunea precedentă.

Trupa antrenată de Peter Bosz este pe poziţia a şaptea după nouă etape, cu 13 puncte, cu nouă mai puţine decât Lorient, ocupanta locului 3, care asigură calificarea în ultimul tur preliminar al UEFA Champions League.

Deşi are unul dintre cele mai bune loturi din Ligue 1, în care regăsim nume importante precum portarul Anthony Lopes, fundaşii Jerome Boateng şi Nicolas Tagliafico, mijlocaşii Corentin Tolisso şi Houssem Aouar sau atacanţii Moussa Dembele şi Alexandre Lacazette, Olympique Lyon a pierdut fără drept de apel ultimele patru meciuri din campionat.

Din acest motiv, Peter Bosz este în mare pericol de demitere şi doar o victorie cu Toulouse i-ar salva postul, scrie L'Equipe: „Nu a fost convocată nicio şedinţă de urgenţă, dar o analiză va fi efectuată după meciul cu Toulouse. Aulas (n.r. Jean-Michel Aulas, preşedintele lui OL) știe că susţinerea antrenorului său va fi minimă în cazul unui nou eşec”.

Singura rază de speranţă pentru Olympique Lyon este faptul că a câştigat 11 din ultimele 12 partide contra lui FC Toulouse (una s-a încheiat la egalitate), echipă care vine după o serie de trei înfrângeri consecutive în deplasare.

Toulouse este pe locul 12 în prima ligă a Franţei, cu 11 puncte acumulate din nouă partide.

Echipa antrenată de Philippe Montanier, cel care a şi promovat-o anul trecut, după ce a dus-o pe primul loc în Ligue 2, merge la Lyon după victoria de moral obţinută în faţa lui Montpellier, pe teren propriu, scor 4-2.

Cele două echipe s-au întâlnit ultima oară în sezonul 2019-2020, când Lyon a câştigat ambele meciuri cu Toulouse, care avea să şi retrogradeze (3-2 în deplasare şi 3-0 acasă).

A mai fost şi un meci în Cupa Franţei, Lyon - Toulouse 4-1.

Superbet oferă cota 1,50 pentru o victorie a gazdelor în meciul Lyon -Toulouse.

Lyon vs Toulouse
1

Cotă 1.50


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol