Benfica - PSG, meci din etapa a 3-a a Grupei H din UEFA Champions League, este programat, joi, 5 octombrie, de la ora 22:00, pe „Estadio da Luz” din Lisabona, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 3, Prima Sport 3 şi Orange Sport 3.

Minge de fotbalFoto: Rich Graessle/Icon Sportswire / AP / Profimedia

Benfica Lisabona este surpriza plăcută a acestui sezon din Liga Campionilor; „vulturii” au ajuns în grupe după ce le-au eliminat pe Midtjylland în turul trei preliminar (4-1 acasă şi 3-1 în deplasare) şi pe Dinamo Kiev în play-off-ul competiţiei (2-0 în deplasare şi 3-0 acasă).

Echipa antrenată de germanul Roger Schmidt (instalat în vară, după doi ani petrecuţi la PSV Eindhoven) a început perfect faza grupelor, cu două victorii în două meciuri, 2-0 pe teren propriu cu Maccabi Haifa şi 2-1 la Torino cu Juventus.

Benfica Lisabona merge impecabil şi în Primeira Liga, unde este pe locul 1 după opt etape, cu 22 de puncte (şapte victorii şi un egal înregistrat chiar în cea mai recentă etapă, 0-0 pe terenul celor de la Vitoria Guimaraes) şi cu un golaveraj impresionant, 19-3.

PSG s-a impus şi fără probleme în primele două meciuri din grupă, 2-1 cu Juventus Torino pe „Parc des Princes” şi 3-1 în Israel cu Maccabi Haifa.

Trupa lui Christophe Galtier defilează şi în Ligue 1, unde ocupă locul 1, cu 25 de puncte acumulate din opt victorii şi un egal (0-0 acasă cu AS Monaco).

„Tripleta” Lionel Messi - Kylian Mbappe - Neymar este mai în formă ca niciodată în această toamnă: starurile lui Paris Saint Germain au marcat 21 dintre cele 28 de goluri ale echipei în Ligue 1.

Mai mult chiar, în 2022, Mbappe, Messi și Neymar ocupă primele trei poziții la nivel mondial în privința numărului de goluri + pase decisive (Mbappe a reușit 39 de goluri și 10 pase decisive, Messi a bifat 22 de goluri și 20 pase decisive, iar Neymar are 26 de goluri și 15 pase decisive).

Cele două echipe au disputat o singură „dublă” în Liga Campionilor, în sezonul 2013-2014 al fazei grupelor: Paris Saint Germain s-a impus pe teren propriu cu 3-0, iar Benfica a câştigat la Lisabona cu 2-1.

Superbet oferă cota 2,35 pentru măcar un gol marcat de Lionel Messi în meciul Benfica - PSG.

Benfica vs PSG



Cotă 2.35


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol