Inter Milano - AS Roma, derby-ul etapei a 8-a din campionatul Italiei, este programat, sâmbătă, 1 octombrie, la ora 19:00, pe „Stadio Giuseppe Meazza”, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2, Prima Sport 1 şi Orange Sport 3.

Minge de fotbalFoto: Sven Beyrich/SPP / Shutterstock Editorial / Profimedia

Inter Milano şi AS Roma, echipele care se întâlnesc în capul de afiş al etapei a 8-a din Serie A, au un start de sezon sub aşteptări; rămâne de văzut cine va avea câştig de cauză, Simone Inzaghi şi jocul său ofensiv sau pragmatismul ridicat la rang de artă de Jose Mourinho?

Inter Milano este abia pe locul 7, cu 12 puncte acumulate după şapte meciuri, şi o primeşte pe AS Roma după ce a pierdut de trei ori în ultimele cinci etape şi cu una dintre cele mai slabe defensive din campionat (11 goluri primite).

Milanezii nu au impresionat nici în grupele UEFA Champions League; în primul meci au pierdut acasă cu Bayern Munchen (0-2), iar în runda a doua s-au impus în Cehia, contra Viktoriei Plzen (2-0), o victorie previzibilă în faţa unei echipe modeste.

Simone Inzaghi, antrenorul „nerrazzuri”-lor, mizează pe Lautaro Martinez, golgheterul echipei cu trei reuşite, dar şi pe statistică: Inter Milano are o serie de 11 meciuri fără înfrângere cu AS Roma și a câştigat ultimele patru confruntări directe cu gruparea capitolină.

AS Roma ocupă locul 6, cu 13 puncte strânse după şapte etape, dar în ultimele trei meciuri din campionat a pierdut de două ori; la precedentul meci, 0-1 acasă cu Atalanta, antrenorul Jose Mourinho a fost eliminat, astfel că portughezul nu va sta pe banca tehnică a echipei sale la derby-ul cu Inter Milano.

Capitolinii sunt modeşti şi în grupele UEFA Europa League, competiţie în care au pierdut în deplasare cu Ludogoreţ Razgrad (1-2) şi au câştigat pe teren propriu cu HJK Helsinki (3-0).

Golgheterul echipei este Paulo Dybala, cu trei reuşite, în condiţiile în care „giallorossi” au marcat doar de opt ori până acum (au primit şapte goluri, o medie de unul pe etapă).

În stagiunea precedentă, Inter Milano s-a impus în ambele meciuri cu AS Roma, 3-0 în deplasare şi 3-1 pe teren propriu; cele două echipe s-au întâlnit şi în sferturile de finală ale Cupei Italiei, Inter Milano - AS Roma 2-0.

Superbet oferă cota 1,75 pentru un egal fie la pauza, fie la finalul meciului Inter Milano - AS Roma.

Inter Milano vs AS Roma



Cotă 1.75


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol