Arsenal - Tottenham, meci contând pentru etapa a 9-a din campionatul Angliei, este programat, sâmbătă, 1 octombrie, de la ora 14:30, pe „Emirates Stadium”, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: insidefoto srl / Alamy / Alamy / Profimedia

Pasiune, rivalitate, spectacol - toate se regăsesc în derby-ul nordului Londrei; deși Arsenal şi Tottenham s-au întâlnit prima oară în 1887, concurenţa a început în 1913, când „tunarii” s-au mutat pe fostul „Highbury”, arenă aflată în nordul capitalei Angliei, acolo unde juca şi Tottenham, pe „White Hart Lane”, demolat între timp şi înlocuit cu impunătorul „Tottenham Hotspur Stadium”.

Arsenal şi Tottenham s-au întâlnit de 204 ori din 1887 şi până acum, în toate competiţiile (inclusiv în ligile locale iniţiale ale fotbalului englez), „tunarii” s-au impus de 84 de ori, „Spurs” de 67 de ori, iar 54 de partide s-au încheiat la egalitate; Harry Kane, golgheterul lui Tottenham, este cel mai bun marcator în istoria „North London Derby”, cu 13 reuşite.

Arsenal este lider surprinzător în Premier League, cu 18 puncte din şapte meciuri (şase victorii şi o singură înfrângere, 1-3 în deplasare cu Manchester United); „tunarii” au înscris 17 goluri şi au primit şapte, cel mai bun marcator al trupei lui Mikel Arteta fiind Gabriel Jesus (patru reuşite), atacantul brazilian adus în vară de Manchester City pentru 52 de milioane de euro.

Tottenham ocupă locul 3 în clasament, cu 17 puncte din şapte partide (etapa a 7-a a fost amânată în întregime din cauza decesului Reginei Elisabeta a II-a), echipa lui Antonie Conte fiind neînvinsă în acest sezon (cinci victorii şi două egaluri); Harry Kane a marcat şase goluri din totalul de 18 ale echipei (şapte primite).

Ambele formaţii vin după victorii concludente: Arsenal s-a impus cu 3-0 pe terenul lui Brentford, iar Tottenham a trecut acasă cu 6-2 de Leicester; în sezonul trecut cele două echipe şi-au împărţit victoriile, fiecare câştigând pe teren propriu, Arsenal cu 3-1 şi Tottenham cu 3-0.

Superbet oferă cota 1,65 pentru ca ambele echipe să marcheze în meciul Arsenal - Tottenham.

Arsenal vs Tottenham



Cotă 1.65


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol