​Universitatea Craiova - FC Voluntari, partida care deschide etapa a 12-a din campionatul României, este programată, vineri, 30 septembrie, de la ora 21:00, şi va fi transmisă în direct de Digi Sport 1, Prima Sport 1 şi Orange Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Ricardo Larreina / AFLO / Profimedia

După pauza prilejuită de partidele echipelor naţionale în UEFA Nations League, SuperLiga se reia cu etapa a 12-a, iar meciul de deschidere are loc pe Stadionul „Ion Oblemenco” din Bănie, acolo unde Universitatea Craiova va primi vizita celor de la FC Voluntari.

Universitatea Craiova are un moral excelent după ce în etapa precedentă a câștigat, tot pe teren propriu, derby-ul cu FCSB; echipa antrenată de Mirel Rădoi ocupă locul 5 în SuperLiga, cu 17 puncte din 10 meciuri (mai are o restanţă, în deplasare, cu Chindia Târgovişte).

Mirel Rădoi nu va putea conta în acest meci pe atacantul bosniac Elvir Koljic, accidentat; de asemenea, prezenţa pe teren a lui Jovan Markovic, care a acuzat uşoare probleme medicale după amicalul U21 România - Spania, este incertă.

FC Voluntari este într-o situaţie inedită şi va juca pentru a doua oară la rând împotriva unei echipe din Craiova, după ce, în etapa precedentă, ilfovenii au trecut pe teren propriu de FC U 1948, scor 1-0; trupa antrenată de Liviu Ciobotariu ocupă locul 11 în clasament, cu 12 puncte acumulate după 11 etape.

În ultimele 10 meciuri directe dintre cele două echipe, Universitatea Craiova s-a impus de şapte ori, FC Voluntari a câştigat o dată, iar două întâlniri s-au terminat la egalitate; în stagiunea precedentă, oltenii au bifat două victorii, ambele pe teren propriu (3-0 în sezonul regulat şi 1-0 în play-off), în timp ce pe terenul ilfovenilor s-au înregistrat un egal în sezonul regulat (1-1) şi o victorie a acestora în play-off (3-1).

Universitatea Craiova a câştigat ultimele patru meciuri consecutive disputate pe propriul teren în acest campionat, în timp ce FC Voluntari a pierdut trei din ultimele patru partide jucate în deplasare în SuperLiga.

Superbet oferă cota 1,60 pentru o victorie a gazdelor în meciul Universitatea Craiova - FC Voluntari.

U Craiova vs FC Voluntari
1

Cotă 1.60


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol