Barcelona - Celje, meci contând pentru Grupa B din EHF Champions League, este programat, joi, 29 septembrie, de la ora 21;45, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 3, Prima Sport 2 şi Orange Sport 3.

Minge de handbalFoto: Anke Waelischmiller/Sven Simon / AFP / Profimedia

Barcelona este deţinătoarea la zi a trofeului, după ce a câştigat dramatic ultima finală, contra campioanei Poloniei, Kielce, 28-28 după 60 de minute, 32-32 după două reprize de prelungiri a câte cinci minute şi 5-3 la loviturile de departajare.

De altfel, gruparea catalană este cea mai galonată din handbalul mondial: are 11 trofee ale Ligii Campionior în vitrină şi a mai pierdut alte cinci finale.

Alexandru Dedu, fostul preşedinte al FR Handbal, a scris istorie în acest sport în tricoul Barcelonei, alături de care a câștigat două trofee consecutive ale Ligii Campionilor, de două ori Cupa EHF și de două ori Supercupa Europei.

În acest sezon, Barcelona, antrenată de Antonio Ortega, defilează în Liga ASOBAL, campionatul intern, unde are cinci victorii din cinci meciuri, iar în Liga Campionilor a câştigat ambele partide, 35-28 în deplasare cu Pick Szeged şi 32-28 acasă cu marea rivală Kielce; catalanii conduc grupa B, cu patru puncte, alături de Aalborg.

Celje, campioana Sloveniei, are un singur trofeu al EHF Champions League, cucerit în 2004, după 34-28 (a) şi 28-30 (d) cu Flensburg-Handewitt din Germania (finala se juca tur - retur).

În campionatul intern, unde are 25 de titluri în 31 de sezoane, Celje, echipă antrenată de Alem Toskic, are trei victorii în tot atâtea etape, iar în Liga Campionilor a debutat cu o înfrângere pe terenul lui Aalborg, 32-36, dar apoi s-a impus acasă, cu 38-36, în faţa lui Kiel.

Superbet oferă cota 1,75 pentru ca gazdele să câştige la o diferenţă de cel puţin 11 goluri în meciul Barcelona - Celje.

Barcelona vs Celje



Cotă 1.75


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol