​Viitorul Pandurii Tg. Jiu - Dinamo, partidă contând pentru play-off-ul ediţiei 2022-2023 a Cupei României, este programată, joi, 29 septembrie, de la ora 21:30, pe Stadionul „Municipal” din Tg. Jiu, şi va fi transmisă în direct de Digi Sport 1, Prima Sport 1 şi Orange Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Chagnard Guillaume/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Viitorul Pandurii Tg. Jiu ocupă locul 9 în Liga 2, cu 12 puncte după şapte etape, strânse din patru victorii, una dintre ele, prima în acest sezon, fiind obţinută pe teren propriu chiar în faţa lui Dinamo, scor 2-0.

Viitorul Pandurii Târgu Jiu este un club înființat în anul 1998 sub numele de AS Șirineasa și a jucat aproape toată istoria sa în ligile inferioare; în 2016 a promovat în Liga 3, iar în 2018 a făcut pasul spre Liga 2. În 2017, gruparea gorjeană a fost preluată de afaceristul Nicolae Sarcină, care i-a schimbat numele în Energeticianul şi a mutat-o la Petroşani; din 2019 echipa a devenit Viitorul Pandurii şi joacă la Tg. Jiu.

Trupa antrenată de Florin Stângă a ajuns în play-off-ul Cupei României după ce a trecut, în faza precedentă, de Flacăra Horezu, 3-2 în deplasare.

Dinamo joacă pentru prima oară în istorie în Liga 2, dar are probleme imense şi la acest nivel: ocupă doar locul 16, cu şase puncte acumulate după şapte etape, iar situaţia financiară a clubului este dezastruoasă.

Cum şansele la un loc în play-off-ul Ligii 2 sunt infime, Dinamo speră să se revanşeze în faţa suporterilor printr-o calificare în grupele Cupei României; echipa antrenată de Ovidiu Burcă, antrenor tot mai contestat de fanii „câinilor roşii”, a trecut în turul precedent de CS Tunari, scor 3-0 în deplasare.

„Sper să mai reglăm și să mai schimbăm ceva, să venim cu ceva nou în metodele și mijloacele de pregătire și poate reușim, în primul rând, să înscriem și să nu luăm gol, pentru că, de fiecare dată, luăm un gol mai mult decât adversarul. Din păcate, știți cum e la Dinamo, lumea nu are răbdare”, a declarat Ovidiu Burcă.

Superbet oferă cota 1,85 pentru ca ambele echipe să marcheze, în 90 de minute, în meciul Viitorul Pandurii Tg. Jiu - Dinamo.

Viitorul Pandurii Tg. Jiu vs Dinamo



Cotă 1.85


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol