Ucraina - Scoţia, meci contând pentru Liga B - Grupa 1 din UEFA Nations League, este programat, marţi, 27 septembrie, de la ora 21:45, pe Stadionul „Jozef Pilsudski” din Cracovia (Polonia), şi va fi transmis în direct de Digi Sport 3 şi Prima Sport 3.

Minge de fotbalFoto: Ricardo Larreina / AFLO / Profimedia

Ucraina şi Scoţia se întâlnesc într-o partidă care va stabili câştigătoarea grupei şi, implicit, echipa care va accede în Divizia A a ediţiei viitoare din Liga Naţiunilor; în acest moment Scoţia are 12 puncte şi are nevoie de doar un egal în partida cu Ucraina, din ultima etapă, pentru a-şi păstra locul 1.

Cele două echipe sunt la al treilea meci oficial în ultimele patru luni: prima dată s-au întâlnit pe 1 iunie, la Glasgow, în semifinalele play-off-ului pentru calificarea la CM 2022 din Qatar, când Ucraina a câştigat cu 3-1 partida cu Scoţia, apoi au jucat, tot la Glasgow, în tur, în Liga Naţiunilor, pe 21 septembrie; de data aceasta Scoţia şi-a luat revanşa, 3-0 cu Ucraina.

Scoția caută, aşadar, să se răzbune în fața celor din Ucraina după eșecul din play-off-ul pentru Cupa Mondială, dar cele două echipe naționale vor să-și asigure şi locul în urna a doua valorică a tragerii la sorţi pentru preliminariile Euro 2024.

Ucraina nu duce lipsă de fotbalişti de valoare, chiar dacă fotbalul din această ţară a fost grav afectat în acest an: selecţionerul Oleksandr Petrakov mizează pe starurile AndriyYarmolenko, Ruslan Malinovskyi şi Roman Yaremchuk, dar şi pe noul talent Mykhaylo Mudryk, „decarul” în vârstă de doar 21 ani al lui Şahtior Doneţk care a impresionat în startul campaniei din Liga Campionilor.

Scoţia (selecţioner Steve Clarke) îşi pune speranţele în fotbalişti cu experienţă, precum Che Adams (Southampton), Ryan Fraser (Newcastle United) şi Ryan Christie (Bournemouth), căliţi cu intensitatea meciurilor tari din Premier League.

Ucraina are cea mai bună apărare din grupă, cu patru goluri primite în cinci meciuri, în timp Scoţia răspunde cu cel mai bun atac, 11 goluri marcate în această ediţie din Liga Naţiunilor.

Superbet oferă cota 2,50 pentru o victorie a gazdelor în meciul Ucraina - Scoţia.

Ucraina vs Scoția
1

Cotă 2.50


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol