Anglia - Germania, meci contând pentru Liga A - Grupa 3 din UEFA Nations League, se joacă, luni, 26 septembrie, de ora 21:45, pe Stadionul „Wembley” din Londra, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Chagnard Guillaume/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Anglia - Germania este, de obicei, unul dintre cele mai importante meciuri din Europa, însă acum miza este doar una a orgolilor: „Leii” nu mai pot evita retrogradarea în Liga B, în timp ce "Mannschaft" nu mai are nici o şansă de a se califica în play-off-ul Ligii Naţiunilor.

Anglia a retrogradat matematic în Liga B după înfrângerea suferită în Italia, în etapa precedentă, scor 0-1 (Anglia nu a învins niciodată Italia în deplasare, într-un meci oficial), şi nu are nici măcar o victorie în cele cinci meciuri jucate până acum: trupa lui Gareth Southgate, căruia fanii îi cer tot mai insistent demisia, a acumulat doar două puncte după două remize şi trei înfrângeri.

„Suntem într-o serie de rezultate proaste, noi trebuie să le corectăm. Singura modalitate de a face asta este să păstrăm lucrurile în care credem, să rămânem cu ceea ce ne-a adus succes în turneele anterioare și, în final, jucătorii trebuie să rămână foarte uniți. Este treaba mea să preiau presiunea de pe umerii jucătorilor”, a declarat Gareth Southgate.

Germania are şi ea un parcurs dezastruos în această ediţie a competiţiei, în care a bifat o singură victorie şi în care, cu alte trei remize şi o înfrângere, a strâns doar şase puncte, care îi asigură rămânerea în Liga A, dar o scot din calcule pentru câştigarea grupei indiferent de rezultatele ultimei etape (Ungaria, 10 puncte, şi Italia, 8 puncte, vor juca la Budapesta pentru locul 1 şi calificarea în „Final Four”).

Nemţii au probleme serioase de lot, astfel că selecţionerul Hansi Flick va fi nevoit să schimbe echipa aliniată în etapa trecută, când Germania a pierdut, acasă, cu Ungaria: Leon Goretzka și Manuel Neuer au Covid-19, Antonio Rudiger este suspendat, iar Timo Werner este complet ieşit din formă după plecarea de la Chelsea.

Cele două selecţionate s-au întâlnit până acum de 34 de ori, iar palmaresul este echilibrat: Germania (inclusiv RFG) s-a impus de 15 ori, Anglia a câştigat 14 meciuri, iar alte cinci partide s-au terminat la egalitate; britanicii stau mai bine în ultimele cinci meciuri directe, cu două victorii, două egaluri şi un singur succes al nemţilor.

Superbet oferă cota 1,90 pentru ca ambele echipe să marcheze în meciul Anglia - Germania.

Anglia vs Germania



Cotă 1.90


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol