​Olanda - Belgia, meci contând pentru Liga A - Grupa 4 din UEFA Nations League, este programat, duminică, 25 septembrie, de la ora 21:45, pe „Johan Cruyff Arena” din Amsterdam, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2 şi Prima Sport 2.

Minge de fotbalFoto: Chagnard Guillaume/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Partida dintre Olanda şi Belgia va confirma, cel mai probabil, prima echipă din Liga A care va merge în „Final 4”, turneul final al Ligii Naţiunilor; Olanda este mare favorită şi, practic, nu mai poate pierde primul loc în grupă: are trei puncte peste Belgia, iar în tur s-a impus categoric la Bruxelles, scor 4-1 (la egalitate de puncte se iau în calcul meciurile directe).

Olanda are o serie remarcabilă de 10 meciuri fără înfrângere, cu şapte victorii şi trei remize, fiind văzută, de altfel, şi ca una dintre favoritele la câştigarea Cupei Mondiale din 2022.

De altfel, atât Belgia, cât și Olanda sunt calificate la turneul final: Olanda face parte din Grupa A, alături de Qatar, Senegal și Ecuador, iar Belgia din Grupa F, alături de Canada, Maroc și Croația.

Selecţionerul „portocalei mecanice” este Louis van Gaal, aflat la al treilea mandat; în primul dintre acestea, 2000-2002, nu a reuşit să califice echipa naţională la Cupa Mondială din 2002, organizată de Coreea de Sud şi Japonia, dar s-a revanşat în cel de-al doilea mandat, 2012-2014, când a condus Olanda pe un surprinzător loc trei la Cupa Mondială din 2014, găzduită de Brazilia.

Recent, după 25 de ședințe de radioterapie și o intervenție chirurgicală, suferită în februarie, Louis van Gaal (70 de ani) a anunţat că s-a vindecat de un cancer de prostată.

Olanda conduce grupa, cu 10 puncte în cinci meciuri, urmată chiar de Belgia, care a strâns şapte puncte în tot atâtea partide; ambele echipe vin după victorii în etapa precedentă: Olanda s-a impus în Polonia cu 2-0, iar Belgia a câştigat acasă, 2-1 cu Ţara Galilor.

De menţionat că legendarul fotbalist francez Thierry Henry, în prezent antrenor secund la naţionala Belgiei, va conduce echipa la meciul cu Olanda, după eliminarea selecţionerului Roberto Martinez la partida cu Ţara Galilor.

Ca un fapt curios, victoria din tur a Olandei a fost prima în fața Belgiei din septembrie 1997; meciul a reprezentat, totodată, prima înfrângere suferită vreodată de „diavolii roşii” pe teren propriu în Liga Națiunilor.

Superbet oferă cota 1,75 pentru cel puţin trei goluri marcate în meciul Olanda - Belgia.

Olanda vs Belgia



Cotă 1.75


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol