Cehia - Portugalia, meci contând pentru Grupa 2 - Liga A din UEFA Nations League, este programat, sâmbătă, 24 septembrie, de la ora 21:45, pe „Sinobo Stadium” din Praga, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Cehia este a treia clasată în grupă, cu doar patru puncte obţinute după patru meciuri, şi are şanse minime să mai câştige seria şi să se califice pentru play-off; trupa antrenată de Jaroslav Silhavy a început competiţia cu o victorie, 2-1 cu Elveţia (a) şi un egal, 2-2 cu Spania (d), dar apoi a pierdut ambele deplasări, 0-2 în Portugalia şi 0-2 în Spania.

Portugalia, câştigătoarea primei ediţii a Ligii Naţiunilor (1-0 cu Olanda în finala din 2019), ocupă locul 2, cu şapte puncte din patru meciuri, unul mai puţin decât liderul Spania, care joacă, tot astăzi, acasă, cu Elveţia; elevii lui Fernando Santos (în funcţie din 2014) vin după înfrângerea surprinzătoare din Elveţia (0-1), după ce au remizat în Spania (1-1) şi s-au impus cu Elveţia (4-0) şi Cehia (2-0), de fiecare dată pe teren propriu.

Cristiano Ronaldo (189 de meciuri și 117 goluri pentru naționala Portugaliei, recorduri all-time) a anunțat înaintea meciului din Cehia că obiectivul său este să joace la Euro 2024: "Sper să mai joc pentru naționala Portugaliei și în următorii ani. Încă sunt motivat, obiectivele mele sunt înalte, iar drumul meu continuă la echipa națională. Vreau foarte mult să joc și la Euro 2024. A fost un drum lung pentru mine la naționala Portugaliei, dar vreau să spun acum că nu se va încheia prea curând”.

Cele două reprezentative s-au mai întâlnit până acum de patru ori, doar în meciuri oficiale: Portugalia s-a impus de trei ori (3-1 la Euro 2008 în faza grupelor; 1-0 la Euro 2018 în sferturile de finală şi 2-0 în tur, în Liga Naţiunilor, în 2022), iar Cehia a câştigat o singură dată (1-0 la Euro 1996 în sferturile de finală).

Superbet oferă cota 1,85 pentru o victorie a oaspeţilor în meciul Cehia - Portugalia.

Cehia vs Portugalia
2


Cotă 1.85


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol