Belgia - Țara Galilor, meci contând pentru Liga A - Grupa D din UEFA Nations League, este programat, joi, 22 septembrie, de la ora 21:45, pe „Stade Roi Baudouin” din Bruxelles, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2 şi Prima Sport 2.

Minge de fotbalFoto: Chagnard Guillaume/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Belgia ocupă locul 2 în grupă, cu şapte puncte după patru etape, şi trebuie să câştige ambele meciuri rămase, cu Ţara Galilor (a) şi Olanda (d) pentru a se califica în Final 4, performanţă pe care a atins-o la ediţia precedentă a competiţiei (a pierdut în semifinale cu Franţa, 2-3, apoi a pierdut şi finala mică, 1-2 cu Italia).

În actuala ediţie din UEFA Nations League, „dracii roşii”, antrenaţi de Roberto Martinez (spaniolul este din 2016 pe banca tehnică a belgienilor), au început dezastruos, 1-4 acasă cu Olanda, apoi au mers aproape perfect, 6-1 cu Polonia (a), 1-1 cu Ţara Galilor (d) şi 1-0 cu Polonia (d); primul loc pare, totuşi, adjudecat de Olanda, care are deja 10 puncte după patru meciuri.

Ţara Galilor este ultima clasată în grupă şi are doar un punct, obţinut pe teren propriu în faţa Belgiei (1-1); în rest, „dragonii” antrenaţi din 2020 de Rob Page (doi ani a fost interimar, abia în această vară a fost numit selecţioner „plin”) au pierdut, pe rând, 1-2 cu Polonia (d), 1-2 (a) şi 2-3 (d) cu Olanda.

Retrogradarea galezilor în Liga B este foarte aproape, după doar o ediţie în care au evoluat, în premieră, în Liga A, astfel că britanicii rămân cu satisfacţia calificării la CM 2022 din Qatar, după ce au câştigat meciurile din play-off cu Austria (2-1) şi Ucraina (1-0), ambele disputate la Cardiff.

Cele două echipe naţionale s-au întâlnit de trei ori în ultimii doi ani: în grupa preliminară pentru CM 2022, Belgia (calificată direct) s-a impus acasă cu 3-1 şi a remizat, 1-1, în deplasarea din Ţara Galilor (calificată pentru play-off de pe locul 2), iar în Liga Naţiunilor, în partida tur, scorul a fost egal, 1-1.

Superbet oferă cota 1,42 pentru o victorie a gazdelor în meciul Belgia - Ţara Galilor.

Belgia vs Țara Galilor
1

Cotă 1.42


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol