Scoţia - Ucraina, meci contând pentru Liga B - Grupa A din UEFA Nations League, este programat, miercuri, 21 septembrie, de la ora 21;45, pe “Hampden Park” din Glasgow, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Scoţia - Ucraina ar fi trebuit să se dispute pe 5 iunie, dar oaspeţii au jucat la acea data finala play-off-ului pentru calificarea la CM 2022 din Qatar cu Ţara Galilor (0-1), amânată din cauza izbucnirii războiului.

Interesant este că în semifinalele din acelaşi play-off Ucraina s-a impus cu 3-1 într-un meci cu Scoţia, disputat tot pe “Hampden Park” din Glasgow; a fost primul meci jucat de ucraineni după ce ţara lor a fost invadată de Rusia.

Scoţia ocupă locul 2 în grupă, cu şase puncte din trei meciuri, 2-0 cu Armenia (a), 0-3 cu Irlanda (d) şi 4-1 cu Armenia (d); britanicii antrenaţi de Stephen Clarke (din 2019) încă păstrează şanse de a promova în Liga A sau de a merge în play-off-ul pentru calificarea la Euro 2024 chiar şi de pe poziţia a doua.

Ucraina este liderul neînvins al grupei, cu şapte puncte acumulate după trei partide, 1-0 cu Irlanda (d), 3-0 cu Armenia (a) şi 1-1 cu Irlanda (a), iar trupa antrenată din 2021 de Oleksandr Petrakov are prima şansă la promovarea în Grupa A din UEFA Nations League (Irlanda are patru puncte, iar Armenia a strâns trei puncte, fiecare din câte patru meciuri).

Cele două echipe naţionale s-au întâlnit o singură data în ultimii 15 ani, în semifinalele play-off-ului pentru calificarea la CM 2022 din Qatar: Ucraina, aflată la primul meci official din 2022, s-a impus în Scoţia cu 3-1, goluri marcate de Andrei Iarmolenko (33), Roman Iaremciuk (49) şi Artem Dovbik (90+5), respectiv Callum McGregor (79).

Acesta fost singurul meci pierdut pe teren propriu de Scoţia din ultimele 14; la rândul ei, Ucraina a marcat în 11 din ultimele 12 partide jucate în deplasare în Liga Naţiunilor.

Superbet oferă cota 2,10 pentru ca ambele echipe să marcheze în meciul Scoţia - Ucraina.

Scoţia vs Ucraina



Cotă 2.10


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol