Liverpool şi Ajax Amsterdam se întâlnesc, marţi, 13 septembrie, de la ora 22:00, într-un meci din etapa a 2-a a Grupei A din UEFA Champions League, transmis în direct de Digi Sport 2, Prima Sport 2 şi Orange Sport 2.

Minge de fotbalFoto: Chagnard Guillaume/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Liverpool a început sezonul 2022-2023 excelent, 3-1 cu Manchester City în „Community Shield” (Supercupa Angliei), dar a urmat dezastrul: trupa antrenată de Jurgen Klopp este abia pe locul 7 în Premier League, cu nouă puncte după şase etape, iar în Liga Campionilor a pierdut drastic în prima etapă, 1-4 pe terenul celor de la Napoli.

Mai mult, după ce au pierdut derby-ul de tradiţie cu Manchester United, scor 1-2, şi doar au remizat în „Merseyside Derby”, scor 0-0 cu Everton, „cormoranii” vor merge în weekend la Londra, pentru un nou meci de foc, contra lui Chelsea.

Jurgen Klopp a comentat şi o eventuală demitere a sa de către patronii americani ai lui Liverpool: „Nu cred, dar cine știe? Sunt destul de calmi și așteaptă ca eu să corectez lucrurile, nu-i cer altuia să o facă. Așa gândesc ei. Îmi vor zice, dacă se vor răzgândi. Eu trebuie să rezolv situația, e responsabilitatea mea”.

Ajax Amsterdam, în schimb, face spectacol atât în Eredivisie, cât şi în Liga Campionilor: „lăncierii” pregătiţi de Alfred Schreuder (instalat în vară, după ce a câştigat campionatul Belgiei cu Club Brugge) au şase victorii în tot atâtea etape disputate în campionatul olandez, iar în Liga Campionilor s-au distrat în prima etapă cu Glasgow Rangers, echipă pe care au învins-o cu 4-0.

Campioana la zi a Olandei a câştigat toate cele şapte meciuri oficiale în acest sezon şi n-a primit gol în ultimele cinci partide, dar adversarul de pe „Anfield” este clar de alt calibru.

Cele două echipe au făcut parte din aceeaşi grupă a UEFA Champions League în sezonul 2020-2021: Liverpool s-a impus în ambele meciuri, de fiecare dată cu 1-0, şi a terminat pe locul 1, în timp ce Ajax Amsterdam s-a clasat pe locul 3 şi a continuat în UEFA Europa League.

Superbet oferă cota 1,50 pentru ca ambele echipe să marcheze în meciul Liverpool - Ajax Amsterdam.

Liverpool vs Ajax Amsterdam



Cotă 1.50


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol