Palermo - Genoa, partidă contând pentru etapa a 5-a a ligii secunde din Italia, este programată, vineri, 9 septembrie, de la ora 21:30, în direct la Sport Extra.

Minge de fotbalFoto: Sven Beyrich/SPP / Shutterstock Editorial / Profimedia

Palermo a promovat în Serie B în vară, după ce a pornit, în 2019, din Serie D, din cauza problemelor financiare.

„The City Football Group”, consorțiul din Emiratele Arabe Unite care deține și Manchester City, a cumpărat 80% din gruparea din Sicilia, pentru 13 milioane de euro, iar Dario Mirri, omul din spatele reconstrucției lui Palermo, a păstrat 20% din acțiuni.

Deşi a urcat echipa în al doilea eşalon al Italiei, Silvio Baldini a fost înlocuit în vară pe banca tehnică a „vulturilor” cu Eugenio Corini, un fost jucător al echipei care a trecut, în cariera de fotbalist, pe la Juventus, Sampdoria şi Napoli, iar ca antrenor a promovat-o pe Brescia în Seria A în 2019 (locul 1 în Serie B).

La Palermo au jucat de-a lungul timpului mai mulţi fotbalişti români - Paul Codrea, Valentin Năstase, Dorin Goian, Cristian Melinte şi George Puşcaş (aflat, acum, în tabăra adversarei) - iar în acest moment aici este legitimat Ionuţ Nedelcearu, transferat în această vară de la Crotone.

În plus, portarul echipei este Mirko Pigliacelli, fost în ultimii trei ani la Universitatea Craiova.

În acest sezon de Serie B, Palermo are patru puncte după primele patru etape (locul 13 din 20).

Genoa, în schimb, a retrogradat în vară din Serie A şi are ca obiectiv revenirea în prima ligă a Italiei.

Din vară, antrenorul echipei este germanul Alexander Blessin, un fost jucător în ligi inferioare aflat la începutul carierei (a mai stat pe banca tehnică a lui Oostende în ultimii doi ani).

La clubul genovez au evoluat, după 1990, Dan Petrescu, Paul Codrea, Adrian Mihalcea, Valentin Năstase, Marius Sava, Claudiu Niculescu şi Adrian Stoian.

În acest sezon, „grifonii” au în lot doi români: Radu Drăguşin a fost împrumutat pentru un sezon de la Juventus, cu obligativitate de transfer defintiv, la finalul perioadei, pentru 5,5 milioane de euro (condiţia este ca fundaşul să joace măcar un minut între 1 ianuarie 2023 şi 30 iunie 2023), iar George Puşcaş a fost adus de la Reading, tot sub formă de împrumut, şi poate fi transferat defintiv, după acest sezon, pentru 3 milioane de euro (clauză obligatorie în cazul promovării).

Genoa are opt puncte după patru runde (locul 5 din 20) în acest sezon din Serie B.

Superbet oferă cota 1,35 pentru cel puţin două goluri marcate în meciul Palermo - Genoa.

Palermo vs Genoa



Cotă 1.35


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol