Celtic Glasgow şi Real Madrid se întâlnesc, marţi, 6 septembrie, de la ora 22:00, într-un meci din prima etapă a Grupei F din UEFA Champions League, în direct la Digi Sport 2, Prima Sport 2 şi Orange Sport 2.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Celtic Glasgow revine în grupele Ligii Campionilor după o pauză de şase ani şi este într-o formă maximă: tocmai și-a învins marea rivală, Glasgow Rangers, în „Old Firm”, cu un categoric 4-0, după ce, cu o etapă înainte, câştigase cu un neverosimil 9-0 pe terenul lui Dundee FC.

După şase etape disputate în Scottish Premiership, Celtic Glasgow are şase victorii, 18 puncte şi un golaveraj fabulos, 25-1.

Campioana la zi a Scoţiei este antrenată de Ange Postecoglou (57 de ani), un australian născut în Grecia, de unde a emigrat în 1970, şi care are în palmares inclusiv o Cupă a Asiei cu naţionala „cangurilor”, în 2015 (pe teren propriu), dar şi un titlu în Japonia, cu Yokohama Marinos, în 2019.

Real Madrid, deţinătoarea trofeului (14 succese, record absolut al competiţiei), vine, de asemenea, după un start de sezon în care a câştigat toate meciurile, Supercupa Europei (2-0 cu Eintracht Frankfurt) şi primele patru partide din La Liga (Vinicius jr. a marcat de fiecare dată în ultimele trei partide).

Sub comanda lui Carlo Ancelotti, „albii” par pregătiţi pentru schimbul de generaţii, astfel că jucători ca Vinicius jr, Valverde, Mendy, Camavinga şi Tchouameni încep să confirme pe poziţiile „bătrânilor” care au cucerit cinci trofee în ultimii opt ani.

Cele două echipe s-au mai întâlnit o singură dată în competiții oficiale, în sferturile de finală ale Cupei Campionilor Europeni, ediția 1979-1980, când Celtic Glasgow s-a impus cu 2-0 pe, dar a pierdut cu 0-3 returul cu Real Madrid de pe „Santiago Bernabeu”.

Superbet oferă cota 1,60 pentru o victorie a lui Real Madrid în meciul cu Celtic Glasgow.

Celtic vs Real Madrid


2
Cotă

1.60

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol