PSG - Juventus, meci contând pentru prima etapă a Grupei H din UEFA Champions League, se joacă, marţi, 6 septembrie, de la ora 22:00, în direct la Digi Sport 1, Prima Sport 1 şi Orange Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Chagnard Guillaume/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

PSG începe un nou sezon de Liga Campionilor cu gândul la trofeu, mai ales că au trecut mai bine de 10 ani de când clubul a fost preluat de Qatar Sports Investment (în 2011), iar principalul obiectiv nu a fost atins.

Parizienii au fost cel mai aproape de succes în 2020, când au pierdut, 0-1, finala cu Bayern Munchen; în sezonul trecut, Paris Saint Germain a dezamăgit, fiind eliminată încă din optimile de finală de Real Madrid, deşi conducea la un moment cu 2-0 la „general” (un hat-trick al lui Karin Benzema în doar 19 minute avea să-i scoată din competiţie pe francezi).

PSG, cu tripleta „magică” Messi - Mbappe - Neymar în formă maximă defilează în Ligue 1, unde are cinci victorii din șase partide disputate (un singur pas greşit, 1-1 acasă cu AS Monaco), iar toată lumea aşteaptă ca autohtonul Christophe Galtier să dea marea lovitură după ce au dat chix antrenori cu nume, precum Carlo Ancelotti, Laurent Blanc, Unai Emery, Thomas Tuchel şi Mauricio Pochettino (cei care au stat pe banca tehnică începând din 2011).

Juventus are două trofee Champions League în vitrina clubului (1985 şi 1996), dar de atunci a mai pierdut cinci finale, vorbindu-se pe la colţuri chiar de un blestem.

De când a pierdut ultimele două finale cu FC Barcelona (2015) și, respectiv, Real Madrid (2017), echipa din Torino nu a mai trecut niciodată de sferturile de finală, fiind eliminată de echipe mai slab cotate, ca Olympique Lyon, Benfica Lisabona și CF Villarreal (de fiecare dată în optimile de finală ale ultimelor trei sezoane).

„Bătrâna Doamnă”, antrenată de Massimilano Allegri, nu este în cea mai bună formă în acest start de sezon, în care a câştigat doar două meciuri în primele cinci etape din Serie A (este adevărat, nici nu a pierdut vreo partidă).

Cele două echipe s-au întâlnit ultima oară în 1997, în „dubla” din Supercupa Europei, când Juventus s-a impus de două ori în faţa lui PSG, 6-1 în deplasare şi 3-1 acasă.

Superbet oferă cota 1,80 pentru ca atacantul francez Kylian Mbappe să marcheze măcar un gol în meciul dintre PSG şi Juventus.

PSG vs Juventus



Cotă 1.80


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol