Everton - Liverpool, meci contând pentru etapa a 6-a din campionatul Angliei, se joacă, sâmbătă, 3 august, de la ora 14:30, în direct la Digi Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Chagnard Guillaume/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Everton - Liverpool sau „Merseyside Derby” este cel mai aşteptat eveniment al oraşului împărţit între cele două echipe de tradiţie.

Everton Football Club s-a înfiinţat în 1878, iar în 1882 s-a mutat pe „Anfield”, unde avea chiar să sărbătorească titlul la finalul sezonului 1890-1891.

John Houlding, conducătorul lui Everton din acele timpuri, era şi proprietarul Stadionului „Anfield”.

Neînțelegerile dintre acesta și ceilalți membri ai board-ului au făcut ca Everton să fie evacuată în 1892 şi să se mute în zona actualului „Goodison Park”, la nici doi kilometri de „Anfield”.

Rămas fără echipă, John Houlding a înfiinţat un nou club de fotbal. Deși ar fi dorit ca numele echipei să fie Everton Athletic, FA a interzis acest lucru, astfel că noul club a fost denumit Liverpool Football Club.

Primul duel direct între Everton și Liverpool a avut loc pe 13 octombrie 1894, pe „Goodison Park”, iar gazdele s-au impus cu 3-0.

De-a lungul timpului, întâlnirea dintre cele două echipe a avut mai multe denumiri: „The City of Liverpool Derby”, „The Lancaster Derby”, și, în cele din urmă, „The Merseyside Derby”, care preia denumirea oficială a regiunii străbătută de Râul Mersey.

Everton se prezintă la derby-ul oraşului cu doar trei puncte şi fără victorie în primele cinci runde, iar scaunul lui Frank Lampard începe să se clatine tot mai tare.

De altfel, „caramelele” au fost aproape de o retrogradare şi în sezonul trecut, iar în vară n-au făcut transferuri spectaculoase: a plecat Richarlison, la Tottenham, pentru 58 de milioane de euro, şi au venit James Tarkowski și Dwight McNeil de la retrogradata Burnley, plus Ruben Vinagre, împrumutat de la Sporting Lisabona.

Liverpool a început sezonul cu un trofeu, „Community Shield”, după un strălucitor 3-1 cu campioana Manchester City, dar apoi echipa lui Jurgen Klopp a făcut paşi greşiţi în campionat (opt puncte în cinci meciuri, ultimul câştigat cu Newcastle United, acasă, în prelungiri).

Vestea bună pentru „cormorani” este că va reveni, după trei etape de suspendare, Darwin Nunez, atacantul adus de la Benfica Lisabona pentru 75 de milioane de euro (plus bonusuri de alte 25 de milioane de euro) pentru a-l înlocui pe Sadio Mane.

Liverpool a câştigat ambele meciuri cu Everton în sezonul trecut, 4-1 pe „Goodison Park” şi 2-0 pe „Anfield”.

Superbet oferă cota 1,40 pentru un succes al lui Liverpool în meciul cu Everton.

Everton vs Liverpool


2
Cotă

1.40

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol