Borussia Dortmund vs Hoffenheim, meciul care deschide etapa a 5-a din campionatul Germaniei, se joacă, vineri, 2 august, de la ora 21:45, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2 şi Prima Sport 2.

Minge de fotbalFoto: Sven Beyrich/SPP / Shutterstock Editorial / Profimedia

Borussia Dortmund are nouă puncte după primele patru meciuri, fiind învinsă o singură dată, acasă, de Werder Bremen, scor 2-3 după ce a condus cu 2-0.

„Galben-negrii” (locul 2 în stagiunea precedentă) s-au întărit serios în vară, mai ales în defensivă, unde au adus doi internaţionali germani, Niklas Sule (liber de contract de la Bayern Munchen) și Niko Schlotterbeck (de la Freiburg, pentru 25 de milioane de euro).

A plecat, în schimb, golgheterul Erling Haaland (la Manchester City, pentru 75 de milioane de euro, clauză de reziliere), iar în locul său a venit Sebastien Haller (de la Ajax Amsterdam, pentru 31 de milioane de euro), care va absenta însă câteva luni după ce a fost operat de cancer testicular.

O schimbare s-a produs și la nivelul băncii tehnice, acolo unde Edin Terzic, din 2018 la club ca antrenor secund şi director tehnic, a preluat rolul de antrenor principal după plecarea lui Marco Rose.

Hoffenheim (locul 9 în campionatul precedent) are tot nouă puncte strânse în primele patru etape, singura înfrângere fiind suferită chiar în prima rundă, pe terenul celor de la Borussia Monchengladbach.

Echipa îl are ca antrenor principal, din vară, pe Andre Breitenreiter, campion sezonul trecut în Elveţia, cu FC Zurich, venit în locul lui Sebastian Hoeness.

Cea mai importantă mutare la nivel de lot a fost aducerea lui Ozan Kabak, de la Schalke, pentru 10 milioane de euro (fundaşul central a jucat în ultimii ani la Liverpool şi Norwich sub formă de împrumut).

În ultimele 10 meciuri directe (în doar două dintre ele s-au marcat mai puţin de trei goluri), Borussia Dortmund s-a impus de patru ori, Hoffenheim a câştigat trei partide, iar alte trei întâlniri s-au terminat la egalitate.

În sezonul trecut, Borussia Dortmund s-a impus în ambele meciuri cu Hoffenheim, cu acelaşi scor, 3-2.

Superbet oferă cota 1,42 pentru ca ambele echipe să marcheze în meciul Borussia Dortmund - Hoffenheim.

Dortmund vs Hoffenheim



Cotă 1.42


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol