​„U” Cluj vs FC U Craiova 1948, meci din etapa a 9-a a SuperLigii, se joacă, vineri, 2 august, de la ora 21:30, pe Stadionul „Gaz Metan” din Mediaş, în direct la Digi Sport 1, Prima Sport 1 şi Orange Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Chagnard Guillaume/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

„U” Cluj se află încă în căutarea primei victorii în SuperLigă, după un start ratat de sezon în care n-a reuşit să acumuleze decât trei puncte (din trei remize) în opt etape.

Mai mult, „şepcile roşii” vor juca partida cu FC U Craiova 1948 la Mediaş, după ce clubul a fost sancţionat de către FRF cu interzicerea organizării jocurilor pe propriul stadion pentru două meciuri (plus o penalitate sportivă de 25.000 lei), ca urmare a incidentelor de la întâlnirea cu Sepsi Sf. Gheorghe.

Ardelenii au mutat la nivelul băncii tehnice după primele şase meciuri, dar Eugen Neagoe, înlocuitorul lui Erik Lincar, a acumulat un singur punct în două meciuri, ce-i drept, ambele în deplasare, 0-0 cu FC Voluntari şi 0-1 cu Rapid.

„Pot să promit că voi face tot ce depinde de mine ca această echipă să arate tot mai bine, să rămânem în prima ligă în acest sezon, iar anul viitor vom putea ajunge în play-off fără doar și poate. Dacă nu vom ajunge în play-off, eu părăsesc corabia!”, a declarat Eugen Neagoe.

FC U Craiova a ieşit din pasa proastă în etapa precedentă, când a învins cu 1-0 pe Sepsi, cu emoţii şi cu un gol controversat marcat de Sekou Sidibe.

Cu două victorii în ultimele patru meciuri din SuperLigă, antrenorul oltenilor, Marius Croitoru, aşteaptă un înlocuitor pentru Andrea Compagno, plecat la FCSB pentru 1,5 milioane de euro (plus 10% dintr-un viitor transfer).

„Din câte am vorbit cu nea Adi (n.r. - Adrian Mititelu), este în discuții cu un atacant. Îl așteptăm să vină. Dacă nu va veni, vom încerca să facem rezultate cu jucătorii pe care îi avem, pentru că sunt jucători buni. Compagno este un jucător pentru care s-a investit o sumă imensă, dar nu trebuie să fie o presiune pe el. Ca antrenor, n-ai cum să nu iubești un astfel de jucător", a spus Marius Croitoru.

În ultimele două meciuri directe dintre cele două echipe, „U” Cluj s-a impus de fiecare dată în faţa celor de la FC U Craiova: 3-2 în 2019, în 16-imile de finală ale Cupei României, şi 1-0 în 2021, în sezonul regulat al Ligii 2.

Superbet oferă cota 1,45 pentru un egal sau o victorie a lui FC U Craiova în meciul cu „U” Cluj.

U Cluj vs. FC U Craiova 1948
X2


Cotă 1.45


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol