Liverpool FC - Newcastle United, meci din etapa a 5-a a campionatului Angliei, se joacă, miercuri, 31 august, de la ora 22:00, în direct la Digi Sport 2 şi Prima Sport 2.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Liverpool pare că a depăşit pasa proasta din startul de sezon, în care a bifat două remize şi o înfrângere (cu Manchester United), şi s-a dezlănţuit etapa trecută, 9-0 pe „Anfiled” cu Bournemouth.

„Acum trebuie să dovedim că ăsta e doar începutul. Trebuie să ne asigurăm că vom mai obține astfel de rezultate. Ne vom uita la Newcastle și vom încerca să fim pregătiți pentru duelul cu ei. Înțeleg că oamenii sunt îngrijorați de distanța dintre noi și Manchester City, dar ei nu sunt problema noastră", a declarat antrenorul „cormoranilor”, Jurgen Klopp.

Newcastle are ambiții mari în acest sezon, iar banii investiţi de saudiţi încep să dea roade. Trupa antrenată de Eddie Howe nu a pierdut în primele patru etape, ba, mai mult, „coţofenele” au reușit să o încurce și pe Manchester City (3-3, după ce au condus cu 3-1).

După ce Fondul Public de Investiţii din Arabia Saudită (PIF) a preluat 80% din acţiuni, Newcastle United a devenit, practic, cel mai bogat club din Premier League.

PIF, patronat chiar de Mohammed bin Salman Al Saud, prinţul moştenitor al Arabiei Saudite, gestionează 368 de miliarde de euro (pentru comparaţie, City Football Group, societatea controlată de şeicul Mansour bin Zayed Al Nahyan şi care o deţine pe Manchester City, se bazează pe „doar” 27 de miliarde de euro).

În ultimele 10 meciuri directe, Liverpool s-a impus de şapte ori, iar trei partide s-au terminat la egalitate.

De altfel, Newcastle n-a mai câştigat în faţa „cormoranilor” din sezonul 2015-2016, la capătul căruia a şi retrogradat în Championship.

În stagiunea trecută, Liverpool s-a impus de două ori în faţa lui Newcastle, 3-1 acasă şi 1-0 în deplasare.

Superbet oferă cota 1,85 pentru ca Liverpool să marcheze în fiecare din cele două reprize ale meciului cu Newcastle.

Liverpool vs Newcastle



Cotă 1.85


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol