CFR Cluj şi Maribor se întâlnesc, joi, 25 august, de la ora 20:00, în manşa a doua din play-off-ul UEFA Conference League, meci care va fi transmis în direct de Digi Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

CFR Cluj, campioana României, are prima șansă la calificare, după ce s-a întors din Slovenia fără să primească gol (0-0) în meciul tur cu Maribor. Ar fi a patra oară la rând când gruparea din Gruia accede în grupele unei competiții UEFA.

Calificarea în grupe, chiar dacă doar în cele ale UEFA Conference League, ar aduce în conturile ardelenilor suma de 2,94 milioane de euro, care se adaugă celor 750.000 de euro încasaţi deja pentru disputarea play-off-ului.

De asemenea, fiecare victorie din grupe este plătită cu 500.000 de euro, în timp ce 166.000 de euro se încasează în cazul unei remize.

Echipa care câștigă grupa primește 650.000 de euro, în timp ce ocupanta locului secund primește 325.000 de euro.

Astfel, CFR Cluj ar mai putea stinge din datoriile de peste 25 de milioane de euro care ameninţă clubul nu doar cu o nouă insolvenţă, cu chiar cu falimentul.

„E clar că e bine că am ajuns în play-off şi s-au mai luat nişte bani. Dar obiectivul este clar, trebuie să ajungem în grupe”, a declarat antrenorul ardelenilor, Dan Petrescu.

CFR Cluj şi-a amânat meciul de campionat cu Hermannstadt, în timp ce Maribor a jucat, duminică, în competiţia internă, remizând acasă, 2-2 cu Celje (locul 9 după 6 etape, cu doar 4 puncte). De altfel, slovenii nu au mai câștigat de opt meciuri oficiale, dintre care în şase au pierdut.

Maribor a schimbat antrenorul cu doar două zile înainte de primul meci din „dubla” cu campioana României: Radovan Karanovic, cel care pregătea echipa din septembrie 2021, a fost demis, iar în locul său a fost instalat croatul Damir Krznar (50 de ani), fost antrenor secund la Dinamo Zagreb.

Maribor, campioana Sloveniei, a ajuns în play-off-ul UEFA Conference League după ce a fost eliminată din preliminariile Ligii Campionilor de Sheriff Tiraspol (0-0 acasă şi 0-1 în deplasare), apoi a ieşit din preliminariile Europa League, în faţa lui HJK Helsinki (0-2 acasă şi 0-1 în deplasare).

Superbet oferă cota 1,72 pentru o victorie a lui CFR Cluj în partida cu Maribor.

CFR Cluj vs Maribor
1

Cotă 1.72


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol