Viking Stavanger - FCSB, meci contând pentru manşa a doua din play-off-ul UEFA Conference League, se joacă, joi, 25 august, de la ora 20:00, în direct la Pro TV.

Minge de fotbalFoto: Chagnard Guillaume/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Viking Stavanger s-a impus surprinzător pe Arena Națională din Capitală în fața celor de la FCSB, scor 2-1 în manșa tur a play-off-ului UEFA Conference League, astfel că misiunea trupei patronate de Gigi Becali de a reveni în grupele unei competiţii europene după o abenţă de cinci ani se anunţă a fi una foarte dificilă.

Viking Stavanger este gata pentru o nouă surpriză europeană, după ce a trecut în preliminarii de Sparta Praga (0-0 în deplasare şi 2-1 acasă) şi de Sligo Rovers (5-1 acasă şi 0-1 în deplasare).

Echipa este pregătită de doi antrenori (situaţie destul de des întâlnită în Scandinavia), Bjarte Lunde Aarsheim şi Morten Jensen, ambii fără vreo performanţă notabilă în carieră, iar în campionatul intern ocupă locul 6 după 19 etape (se joacă sistem primăvară - toamnă), cu 29 de puncte (un meci mai puţin disputat).

FCSB şi-a amânat meciul de la Botoșani, din etapa a 6-a a SuperLigii, pentru a putea pregăti disputa din Norvegia.

Roş-albaştrii s-au mai întâlnit cu o situație asemănătoare în urmă cu fix zece ani, în ultimul tur preliminar din Europa League, când, echipa antrenată de Laurențiu Reghecampf a pierdut acasă cu Spartak Trnava, 0-1, un meci pe care l-a dominat fără drept de apel, iar la retur şi-a confirmat statutul de favorită și învins cu 3-0 adversara din Slovacia.

Partida din Norvegia se va juca pe gazon sintetic, motiv pentru care FCSB s-a antrenat în ultima săptămână doar pe un astfel de teren, inclusiv pe cel de la Buftea, de dimensiuni normale, pus la dispoziţie de FRF.

Gigi Becali, patronul lui FCSB, a avut un mesaj şi pentru Nicolae Dică, antrenorul echipei. „Dică ce vină are? El când a luat echipa, a luat-o necalificată. El a calificat echipa, dacă e să o luăm așa.

Ce vină are Dică pentru că luăm două goluri aici? Nu v-am spus că și staff-ul vechi e uimit cât de mult a schimbat Dică, în bine adică. Nu am vorbit cu el să văd cum vrea să facă, ce vrea să facă… Să vedem acolo la mijloc.

Nu știu cum va fi abordat meciul ăsta. Eu așa văd: să avem o echipă de atac. O să e calificăm, nu am nicio emoție”, a spus Gigi Becali.

Superbet oferă cota 4,00 pentru ca FCSB să se califice în meciul cu Viking Stavanger, inclusiv după prelungiri sau după lovituri de departajare.

Viking vs FCSB
Cotă



4.00


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol