Viktoria Plzen şi Qarabag se întâlnesc, marţi, 23 august, de la ora 22:00, în manşa retur din play-off-ul UEFA Champions League, meciul fiind transmis în direct de Digi Sport 3, Prima Sport 4 şi Orange Sport 3.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Rezultatul din partida tur (0-0), disputată pe Stadionul Republican „Tofiq Bahramov” din Baku, lasă deschisa lupta pentru calificare între Viktoria Plzen şi Qarabag, două echipe obişnuite cu grupele competiţiilor europene în ultimii ani.

Viktoria Plzen a câştigat ultima ediţie a campionatului Cehiei, după trei ani de dominaţie a celor de la Slavia Praga, iar acum vrea să dea lovitura şi pe plan european.

Trupa antrenată din vara anului 2021 de Michal Bilek, un fost mijlocaş cu trei selecţii în echipa naţională, a trecut în preliminarii de HJK Helsinki (2-1 în deplasare şi 5-0 acasă) şi de Şerif Tiraspol (2-1 în deplasare şi tot 2-1 acasă), şi a fost ultima oară în grupele UCL în sezonul 2018-2019 (calificată direct).

În campionatul intern, Viktoria Plzen are şapte puncte din trei meciuri şi şi-a amânat meciul din week-end-ul trecut, de acasă, cu Brno.

Qarabag este un club originar din Aghdam, dar care nu mai joacă acolo din 1993, din cauza războiului Nagorno - Karabakh.

În ultimii ani, gruparea mutată la Baku a devenit principala forță din Azerbaidjan, câștigând campionatul de opt ori în ultimii nouă ani, iar în sezonul 2017/18 a ajuns în premieră în grupele UCL.

Echipa antrenată din 2008 de Gurban Gurbanov a cucerit la pas titlul în stagiunea precedentă, cu un avans de 19 puncte față de ocupanta locului 2, iar în sezonul trecut din Conference League a ajuns în 16-imile de finală, unde a fost eliminată de Olympique Marseille.

Qarabag a jucat trei tururi preliminare până la play-off, în care a trecut de Lech Poznan, FC Zurich şi Ferencvaros Budapesta.

În întrecerea internă a obținut maximum de puncte după primele două etape: 3-1 cu Sabail (a) și 2-0 Sumqayit (d).

Cele două echipe s-au mai întâlnit în preliminariile UCL și în 2016, în turul al treilea, atunci când a fost 0-0 în Cehia și 1-1 Azerbaijan.

Cum regula golului în deplasare era încă în picioare atunci, în play-off a mers Viktoria Plzen.

Superbet oferă cota 1,80 pentru un egal sau o victorie a lui Qarabag în meciul cu Viktoria Plzen.

Viktoria Plzen vs Qarabag

X2
Cotă
1.80

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol