AS Roma și Cremonese se întâlnesc, luni, 22 august, de la ora 19:30, pe Stadio Olimpico, într-un meci din etapa a 2-a a campionatului Italiei, în direct la Digi Sport 2, Prima Sport 1 și Orange Sport 2.

Minge de fotbalFoto: Chagnard Guillaume/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Roma are ca obiectiv un loc de Champions League, după ce trupa lui Jose Mourinho a încheiat stagiunea precedentă pe locul 6, dar a câştigat Conference League (1-0 cu Feyenoord Rotterdam, în finala de la Tirana).

Cu acest trofeu, Jose Mourinho (59 de ani) a intrat în istorie ca fiind primul antrenor din lume care reușește să câștige patru competiții europene, Champions League (FC Porto 2004, Inter Milano 2009), Cupa UEFA (FC Porto 2003), Europa League (Manchester United 2016) şi Conference League (AS Roma 2022).

În prima etapă din acest sezon, Roma s-a impus greu în faţa celor de la Salernitana, scor 1-0.

Roma a adus în această vară mai mulţi jucători liberi de contract, precum Nemanja Matic (mijlocaş, Manchester United), Paulo Dybala (atacant, Juventus), Mile Svilar (portar, Benfica), Georginio Wijnaldum (mijlocaş, Paris Saint Germain; împrumut cu opţiune de cumpărare), şi a plătit doar 7 milioane de euro pentru Zeki Celik (fundaş, Lille).

Cremonese a terminat sezonul trecut pe locul 2 în Serie B şi a promovat în Serie A după 26 de ani de absenţă.

Cu toate acestea, antrenorul Fabio Pecchia a demisionat şi a plecat la Parma, iar în locul său a venit Massimiliano Alvini, de la Perugia.

În prima etapă, Cremonese a pierdut pe terenul celor de la Fiorentina, 2-3, cu un gol primit la ultima fază a meciului, în minutul 90+5, după o gafă imensă a portarului Ionuţ Radu.

Românul a fost apărat însă de antrenorul echipei. „I-am spus să țină capul sus. Greșeala aia nu există. Sunt foarte mulțumit de prestația lui.

Este un mare portar căruia i s-a dat o etichetă pe care nu o merită", a spus Massimiliano Alvini.

Vlad Chiricheș, celălalt român al echipei din Cremona, a fost și el titular, însă a fost înlocuit la pauză.

Ultimele meciuri directe între cele două echipe au avut loc în sezonul 1995-1996, când Roma s-a impus de două ori în faţa lui Cremonese, 1-0 în deplasare şi 3-0 acasă.

Ultimul succes izbutit de Cremonese datează din octombrie 1993, când echipa din Lombardia câștiga chiar la Roma.

Superbet oferă cota 1,90 pentru ca Roma să înscrie în fiecare dintre cele două reprize ale meciului cu Cremonese.

AS Roma vs Cremonese
Cotă



1.90


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol