Newcastle United şi Manchester City se întâlnesc, duminică, 21 august, de la ora 18:30, într-un meci contând pentru etapa a 3-a din campionatul Angliei, care va fi transmis în direct de Digi Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Chagnard Guillaume/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Newcastle United este, practic, cel mai bogat club din Premier League, după ce Fondul Public de Investiţii din Arabia Saudită (PIF) a preluat 80% din acţiuni.

PIF, patronat chiar de Mohammed bin Salman Al Saud, prinţul moştenitor al Arabiei Saudite, gestionează 368 de miliarde de euro, în timp ce City Football Group, societatea controlată de şeicul Mansour bin Zayed Al Nahyan şi care o deţine pe Manchester City, se bazează pe „doar” 27 de miliarde de euro.

Mansour bin Zayed Al Nahyan are o avere personală estimată la 17 miliarde de lire sterline, cu trei miliarde în plus față de rivalul său din Arabia Saudită.

Însă Mohammed bin Salman dispune, practic, de toate resursele Arabiei Saudite: este fiul regelui și liderul de facto al statului din Golf, în care ocupă funcţiile de viceprim-ministru și ministru al apărării.

În schimb, proprietarul lui Manchester City este viceprim-ministru al Emiratelor Arabe Unite și ministru al afacerilor prezidențiale.

Newcastle United a terminat sezonul trecut pe locul 11, după ce s-a chinuit pe ultimele locuri în prima parte a campionatului, mai precis până la preluarea clubului de către Mohammed bin Salman, moment în care, după câteva transferuri de top, dar şi după instalarea lui Eddie Howe pe banca tehnică, rezultatele s-au schimbat radical.

În actuala stagiune, „coţofenele” au trecut acasă de Nottingham Forest (2-0) şi au remizat pe terenul lui Brighton (0-0).

Manchester City, campioana la zi (patru titluri în ultimii cinci ani), a dat lovitura pe piaţa transferurilor şi l-a adus pe Erling Haaland, de la Borussia Dortmund, pentru doar 75 de milioane de euro (clauză de reziliere).

După ce a pierdut Supercupa Angliei (FA Community Shield) în faţa lui Liverpool (1-3), trupa lui Pep Guardiola a începutul campionatul în forţă, 2-0 pe terenul lui West Ham United şi 4-0 acasă cu Bournemouth.

„Cetățenii” au șase victorii consecutive în duelurile cu Newcastle United, iar în sezonul trecut Manchester City s-a impus categoric, 4-0 în deplasare şi 5-0 pe teren propriu.

Superbet oferă cota 1,47 pentru ca Manchester City să marcheze cel puţin două goluri în meciul cu Newcastle United.

Newcastle vs Manchester City
Cotă



1.47


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol