FC Porto - Sporting Lisabona, meci contând pentru etapa a 3-a din campionatul Portugaliei, se joacă, sâmbătă, 20 august, pe „Estadio do Dragao”, de la ora 22:30.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

FC Porto (2021-2022) şi Sporting Lisabona (2020-2021), ultimele două campioane ale Portugaliei, se întâlnesc destul de devreme în actuala stagiune din Primeira Liga.

FC Porto, echipă antrenată din 2017 de fostul mare internaţional portughez Sergio Conceicao, este campioana „en titre”, după ce a terminat ultimul sezon cu 6 puncte peste Sporting Lisabona.

„Dragonii” au realizat eventul, trecându-şi în cont şi Cupa Portugaliei, 3-1 în finala cu Tondela, echipă pe care au învins-o şi în Supercupă, scor 3-0.

În actuala stagiune, FC Porto are 6 puncte după două etape, 5-1 cu Maritimo Funchal și 1-0 cu Vizela.

Sporting Lisabona, cu Ruben Amorim pe banca tehnică din 2020, a fost a doua în sezonul trecut, dar „leii” nici nu se gândesc la alt obiectiv decât cel de recucerire a titlului.

„Alb-verzii” au început campionatul cu un 3-3 în deplasare cu Braga, apoi au trecut, acasă, de Rio Ave, cu 3-0, astfel că au doar 4 puncte.

Rivalitatea dintre cele două echipe a început în sezonul 1934-1935, iar de atunci s-au întâlnit de 243 de ori în toate competiţiile.

FC Porto s-a impus de 88 de ori, Sporting Lisabona a câştigat 83 de meciuri, iar 72 de partide s-au încheiat la egalitate.

În ultimele 10 meciuri directe, „dragonii” s-au impus de patru ori, „leii” o dată, iar de cinci ori s-a înregistrat remiza.

În sezonul trecut, FC Porto şi Sporting Lisabona au remizat de două ori, 1-1 pe „Alvalade” şi 2-2 pe „Dragao”, iar în sferturile de finală ale Cupei Portigaliei, „dragonii” s-au impus de două ori în faţa „leilor”, 2-1 în deplasare şi 1-0 acasă.

Superbet oferă cota 1,72 pentru un egal la pauza sau la finalul meciului dintre FC Porto şi Sporting Lisabona.

FC Porto vs Sporting
Cotă



1.72


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol