Rapid și UTA Arad se întâlnesc, sâmbătă, 20 august, de la ora 21:30, în Giuleşti, într-un meci din etapa a 6-a a SuperLigii, care va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1, Prima TV şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Chagnard Guillaume/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Rapid se prezintă la derby-ul de tradiţie cu UTA Arad după evoluţii contradictorii în acest debut de stagiune. După ce au trecut cu bine de startul incendiar de campionat, 0-1 cu CFR Cluj (d), 2-0 cu FCSB (a) şi 1-0 cu Universitatea Craiova (d), giuleştenii s-au impus în meciul de pe teren propriu cu FC Argeş, scor 2-1, după care au pierdut la Ploieşti, 0-1 cu Petrolul.

Adrian Mutu a semnat, pe 10 august 2022, prelungirea contractului cu Rapid până în 2025, ocazie cu care noul acționar Dan Șucu i-a promis un buget de transferuri de până la cinci milioane de euro.

„Dan Șucu e înștiințat, nu consultat. El e preocupat de organizarea și dezvoltarea clubului. Daniel Niculae, Victor Angelescu și cu mine decidem împreună. Ne uităm, vorbim și vedem de ce e nevoie”, a declarat Adrian Mutu despre modul în care se fac transferurile în Giuleşti.

UTA Arad vine după două rezultate bune, un 0-0 cu Sepsi (d) şi un 2-1 cu „U” Cluj (a), astfel că antrenorul Ilie Poenaru are toate motivele să fie optimist.

„Bătrâna Doamnă” l-a pierdut însă pe David Miculescu, plecat la FCSB, iar în locul acestuia a fost adus Virgiliu Postolachi, internaţionalul din Republica Moldova crescut de Paris Saint Germain şi care, la un moment dat, era luat în calcul de FRF pentru naturalizare, cu scopul de a juca pentru echipa naţională a României.

Rapid şi UTA Arad s-au întâlnit prima oară în 1946 (ITA Arad - CFR Bucureşti 2-2); din cele 69 de meciuri directe de până acum, fiecare echipă a câştigat câte 25, iar 19 s-au încheiat la egalitate.

În stagiunea trecută au fost trei meciuri, două egaluri în sezonul regulat şi o victorie a giuleştenilor la Arad în play-out.

Interesant va fi şi duelul celor două galerii: giuleștenii sunt înfrățiți cu fanii lui „Poli” Timișoara, motiv pentru care între Rapid și UTA Arad s-a creat o adversitate intensă.

Superbet oferă cota 1,75 pentru ca UTA Arad să marcheze măcar un gol în meciul din Giuleşti cu Rapid.

Rapid vs UTA Arad
Cotă1.75


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol