Lyon - Troyes, meci contând pentru etapa a doua din campionatul Franţei, se joacă, vineri, 19 august, de la ora 22:00.

Minge de fotbalFoto: insidefoto srl / Alamy / Alamy / Profimedia

Lyon a terminat de abia pe locul 8 sezonul anterior, în care nu și-a trecut în cont vreun trofeu, şi lipseşte din cupele europene, astfel că antrenorul Peter Bosz, instalat în vara lui 2021 şi păstrat în funcţie în ciuda unui prim an catastrofal, are tot timpul pentru a se concentra pe competiţiile interne, în special pe campionat.

Olympique Lyonnais (numele oficial al echipei) s-a întărit serios în pauza competițională, în care i-a adus gratis pe Alexandre Lacazette (Arsenal) și pe Corentin Tolisso (Bayern Munchen).

Au mai venit Nicolas Tagliafico, de la Ajax Amsterdam, pentru 4,2 milioane de euro, şi Johann Lepenant, de la Caen, pentru 4 milioane de euro.

Lyon a început campionatul cu o victorie obținută pe teren propriu, 2-1 cu Ajaccio, iar meciul din etapa a doua, din deplasarea de la Lorient, a fost amânat din pricina terenului impracticabil.

Troyes a încheiat ultima stagiune pe locul 15 din 20, iar obiectivul trupei antrenate de Bruno Irles, angajat în această vară, este rămânerea în prima ligă.

Troyes a pierdut ambele meciuri din acest sezon al Ligue 1, cu Montpellier (2-3 în deplasare) și Toulouse (0-3 acasă).

Troyes este o echipă administrată de City Football, companie fondată de şeicul Mansour bin Zayed Al Nahyan (Abu Dhabi) şi care mai deţine, printre altele, pe Manchester City, New York City, Melbourne City, Yokohama Marinos, Girona şi Palermo.

În ultimele 10 meciuri directe, Lyon s-a impus de nouă ori, iar Troyes a câştigat doar o dată, tocmai în 2007.

În sezonul trecut, Lyon s-a impus de două ori în faţa celor de la Troyes, 3-1 acasă şi 1-0 în deplasare.

Superbet oferă cota 1,90 pentru ca Lyon să fie în avantaj atât la pauza, cât şi la finalul meciului cu Troyes.

Lyon vs Troyes
Cotă



1.90


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol