FCSB - Viking Stavanger, meci contând pentru prima manşă din play-off-ul UEFA Conference League, este programat, joi, 18 august, de la ora 21:30, pe Arena Naţională din Capitală, şi va fi transmis în direct de Pro TV.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

FCSB mai are un singur hop până la banii şi meciurile din grupele UEFA Conference League, „dubla” cu Viking Stavanger, o echipă modestă din Norvegia, care cu excepţia sezonului 2005-2006, când a ajuns în grupele Europa League, aproape că nu contează în competiţiile internaţionale.

FCSB a încasat deja 750.000 de euro de la UEFA pentru accederea în play-off-ul Conference League, iar o calificare în faza grupelor i-ar mai aduce încă 2,94 milioane de euro.

În plus, fiecare victorie în grupe aduce un bonus de 500.000 de euro, în timp ce remiza e recompensată cu 166.000. La aceşti bani, se adaugă sume importante din market pool și din vânzarea biletelor.

„Păi, ştim banii care vin. Pentru că dacă ne calificăm, un milion și cu încă un milion și ceva, două milioane, și cu încă două milioane și opt sute, vreo șase milioane. Șase milioane asigurate, plus bonusurile pentru victoriile din grupe, deci poți să iei vreo 7-8 milioane de euro”, a declarat patronul celor de la FCSB, Gigi Becali.

FCSB a trecut în preliminarii de Saburtalo Tbilisi (0-1 în deplasare şi 4-2 acasă) și de Dunajska Streda (1-0 în deplasare şi 1-0 acasă), iar în SuperLiga tocmai a bifat prima victorie, abia în etapa a 5-a, 3-2 pe teren propriu cu Chindia Târgovişte, când a revenit de la 0-2 la pauză.

Din păcate, FCSB nu va avea alături atâţia fani cât şi-ar fi dorit, după ce UEFA a obligat clubul din Berceni să închidă cele două peluze la acest meci, din cauza unui steag afișat de ultrași la partida cu Dunajska Streda, care a fost considerat de observatorul de joc ca având însemne neonaziste.

Astfel, FCSB a evitat să joace cu porţile închise, dar va putea miza pe un număr de cel mult 30.000 de fani.

Viking a trecut în preliminarii de Sparta Praga (0-0 în deplasare şi 2-1 acasă) şi de Sligo Rovers (5-1 acasă şi 0-1 în deplasare), iar în Eliteserien, campionatul din Norvegia, ocupă locul 5 după 18 etape (se joacă sistem primăvară-toamnă), la distanţă mare de locurile rezervate cupelor europene.

Gruparea din Stavanger are în palmares opt titluri şi şase cupe naţionale, dar ultimul campionat câştigat a fost tocmai în 1991.

În acest moment, echipa are doi antrenori (situaţie destul de des întâlnită în Scandinavia), Bjarte Lunde Aarsheim şi Morten Jensen, ambii fără vreo performanţă notabilă în carieră.

Superbet oferă cota 2,25 pentru o victorie a lui FCSB în faţa lui Viking şi cel puţin două goluri marcate în meci.

FSCB vs Viking Cotă



2.25


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol