​Universitatea Craiova şi Hapoel Be’er Sheva se întâlnesc, joi, 18 august, de la ora 20:30, pe Stadionul „Municipal” din Drobeta Turnu Severin, în prima manşă din play-off-ul UEFA Conference League.

Minge de fotbalFoto: Chagnard Guillaume/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Universitatea Craiova trece printr-un moment bun, cu trei victorii consecutive după ce echipa a fost preluată de Mirel Rădoi (două în SuperLiga şi una în Europa).

Oltenii au trecut în preliminarii de Vllaznia Shkoder (1-1 în deplasare şi 3-0 acasă) şi de Zorya Luhansk (0-1 în deplasare şi 3-0 acasă), dar acum au de înfruntat şi dezavantajul gazonului execrabil al arenei din Drobeta Turnu Severin, unde se va juca meciul cu Hapoel Be’er Sheva.

De altfel, jucătorii lui Mirel Rădoi (originar chiar din Drobeta Turnu Severin) s-au chinuit cu CS Mioveni (1-0) în ultimul meci din campionat și au dat vina inclusiv pe starea terenului de pe „Municipal”.

Este al treilea meci de cupă europeană găzduit de această arenă, după Pandurii Tg. Jiu - Maccabi Tel Aviv 1-3, în 2016, şi Universitatea Craiova - AC Milan 0-1, în 2017, ambele în preliminariile UEFA Europa League.

„Leii” au fost nevoiţi să plece în „exil” deoarece Stadionul „Ion Oblemenco” va fi închis până pe 30 septembrie pentru organizarea și desfășurarea festivalului muzical „IntenCity”, unde vor cânta artiști celebri precum DJ Snake, Jason Derulo, Afrojack, Luis Fonsi, Clean Bandit, Paul van Dyk şi Natti Natasha.

Hapoel Be’er Sheva este un club fondat în 1949 și joacă pe un stadion de 13.000 de locuri.

Are cinci titluri şi trei cupe naţionale, iar la nivel european cea mai mare performanță este o calificare în 16-imile de finală ale UEFA Europa League, în sezonul 2016-2017.

Hapoel Be’er Sheva a trecut în preliminarii de Dinamo Minsk (2-1 acasă şi 1-0 în deplasare) şi de Lugano (2-0 în deplasare şi 3-1 acasă).

„Roşiii” sunt antrenaţi din această vară de Elyaniv Barda, un fost jucător emblematic al echipei, iar în sezonul trecut au terminat pe locul 2.

Superbet oferă cota 1,47 pentru ca Hapoel Be’er Sheva să marcheze măcar un gol în meciul cu Universitatea Craiova.

U Craiova vs Hapoel Be’er Sheva Cotă



1.47


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol