Maccabi Haifa şi Steaua Roşie Belgrad se întâlnesc, miercuri, 17 august, în prima manşă a play-off-ului UEFA Champions League, meci care va fi transmis în direct de Digi Sport 2, Prima Sport 2 şi Orange Sport 2.

Pontul zileiFoto: Profimedia

Maccabi Haifa, campioana Israelului, a furnizat una din surprizele turului doi preliminar al Ligii Campionilor, în care a eliminat campioana Greciei, Olympiakos (1-1 acasă, urmat de un şocant 4-0 în deplasare!), apoi a trecut în turul trei preliminar de Apollon Limassol, campioana din Cipru (4-0 acasă şi 0-2 în deplasare).

„Verzii” sunt antrenaţi de Barak Bakhar (cinci titluri interne câştigate în ultimii şapte ani, patru cu Hapoel Be’er Sheva şi unul cu Maccabi Haifa), iar unul dintre oamenii de bază ai echipei este sârbul Bogdan Planic, fost la FCSB.

În 2020, după ce salariul i-a fost redus de către Gigi Becali pe motiv de pandemie, sârbul a câştigat procesul la FIFA şi a primit compensaţii de 170.000 de euro, plecând liber de contract la Maccabi Haifa, pe un contract de 380.000 de euro pe sezon, iar acum va semna prelungirea înţelegerii pentru un salariu anual de 500.000 de euro!

Steaua Roşie a intrat în competiţie direct în turul trei preliminar al Ligii Campionilor, unde a distrus campioana Armeniei, Pyunik Erevan (care a eliminat-o în primul tur preliminar pe CFR Cluj), 5-0 acasă şi 2-0 în deplasare!

În întrecerea internă, „Crvena Zvezda”, echipă antrenată de fostul ei mare jucător Dejan Stankovic (care, ulterior, a făcut carieră în Italia, la Lazio Roma şi Inter Milano), este lider după cinci etape, cu tot atâtea victorii şi cu un golaveraj impresionant, 21-1!

Steaua Roșie Belgrad este cel mai de succes club din Serbia (33 de titluri și 26 de cupe naţionale (inclusiv în Republica Populară a Serbiei, Iugoslavia şi Serbia şi Muntenegru) şi singurul din ţară care are în palmares un trofeu european, Cupa Campionilor Europeni în 1991 (competiţia devenită, ulterior, Liga Campionilor); de asemenea, tot în 1991, a cucerit şi Cupa Intercontinentală, ambele trofee internaţionale fiind câştigate cu Miodrag Belodedici integralist!

Steaua Roşie a mai jucat finala Supercupei Europei, trei semifinale de CCE, o semifinală de Cupa Cupelor şi o finală de Cupa UEFA!

Superbet oferă cota 1,45 pentru o victorie a lui Maccabi Haifa sau un egal în meciul cu Steaua Roşie.

Liga Campionilor: Maccabi Haifa vs Steaua Roşie
Cotă
Victorie Maccabi Haifa sau egal
1,45

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol