Dinamo Kiev – Benfica Lisabona, partidă contând pentru prima manşă din play-off-ul UEFA Champions League, se joacă, miercuri, 17 august, la Lodz (Polonia), de la ora 22:00, şi va fi transmisă în direct de Digi Sport 1, Prima Sport 1 şi Orange Sport 1.

Pontul zileiFoto: Profimedia

Dinamo Kiev le-a eliminat în preliminarii pe Fenerbahce (0-0 acasă şi 2-1 în deplasare) şi Sturm Graz (1-0 acasă şi 2-1 în deplasare), de fiecare dată după prelungiri, dar Benfica este o echipă de alt calibru, lucru confirmat de cele două meciuri directe din sezonul trecut, din faza grupelor, 0-2 la Lisabona şi 0-0 în Ucraina.

Benfica a intrat în competiţie direct în ultimul tur preliminar, unde a trecut fără drept de apel de danezii de la Midjtylland, 4-1 (a) și 3-1 (d).

Mircea Lucescu va încerca încă un miracol în „dubla” cu Benfica, în condiţiile în care Dinamo Kiev a rămas fără „stranieri” şi se antrenează şi joacă în Polonia (de altfel, şi acest meci se dispută tot la Lodz, unde au avut loc şi cele cu Fenerbahce şi Sturm Graz).

Mai mult, echipa din Ucraina nu mai disputase un meci oficial, până la preliminariile UCL, din decembrie 2021!

În plan personal, Mircea Lucescu, ajuns la vârsta de 77 de ani, poate atinge o bornă unică în istoria fotbalului european: mai are nevoie de 15 meciuri pentru a deveni primul antrenor care ajunge la 300 de meciuri disputate la nivel european, pe banca echipelor de club, dar și la nivelul echipelor naționale!

În prezent, „Il Luce” are 285 de meciuri disputate în competițiile europene și conduce un top din care mai fac parte nume uriaşe precum cele ale lui Alex Ferguson (278), Arsene Wenger (260) sau Carlo Ancelotti (231).

Benfica a fost preluată în vară de Roger Schmidt, un german în vârstă de 55 de ani care a mai trecut pe la RB Salzburg, Bayer Leverkusen şi PSV Eindhoven, și a început Primeira Liga cu două victorii: 4-0 cu Arouca (a) și 1-0 cu Casa Pia (d).

„Vulturii” l-au pierdut în vară pe Darwin Nunez, plecat la Liverpool pentru 75 de milioane de euro (plus alte 25 de milioane de euro din diverse bonusuri de performanţă), dar mizează pe noul star al fotbalului lusitan, Goncalo Ramos (21 de ani), care a marcat de trei ori în ”dubla” cu Midjtylland.

Cele două echipe s-au mai întâlnit de șase ori până acum, de fiecare dată în Liga Campionilor: Dinamo Kiev s-a impus o dată, un meci s-a terminat la egalitate, iar Benfica a câştigat patru partide.

Superbet oferă cota 1,90 pentru ca Benfica să marcheze măcar două goluri în meciul cu Dinamo Kiev.

Liga Campionilor: Dinamo Kiev vs Benfica
Cotă
Benfica marchează cel puţin două goluri
1,90

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol