Universitatea Craiova şi Zorya Luhansk se întâlnesc, joi, 11 august, de la ora 20:30, în manşa a doua a turului trei preliminar din Conference League, în direct la Digi Sport 1 şi Prima Sport 1.

Pontul zileiFoto: Profimedia

Universitatea Craiova vine la returul cu Zorya Luhansk cu un nou antrenor, Mirel Rădoi, care a semnat un contract pe doi ani cu gruparea olteană după demiterea lui Laszlo Balint.

Oltenii suferă în campionat, unde au o singură victorie în patru etape, iar în Europa au pierdut prima manşă cu Zorya Luhansk, la Lublin (Polonia), 0-1 cu o echipă care nu mai jucase un meci oficial din decembrie 2021!

Universitatea Craiova are o misiune dificilă, mai ales că în prima manşă evoluția echipei a fost mult sub așteptări, fapt ce îi îngrijorează atât pe suporteri, cât și pe oficialii clubului din Bănie.

Mirel Rădoi va debuta pe banca tehnică a „leilor” în meciul retur cu Zorya Lugansk, din turul trei preliminar al Conference League.

„Înainte de toate, trebuie să depistăm problemele de la partida tur. Trebuie să avem altă atitudine și alt joc. Vom vedea dacă vom putea câștiga partida în 90 de minute sau în 120 de minute. Știu că Zorya Luhansk joacă 4-3-3. Orice am face, jocul tur nu ne-a dat mari speranțe, trebuie să fim sinceri. Dar este o echipă care are slăbiciunile ei și trebuie să profităm de ele", a spus Mirel Rădoi, noul antrenor al alb-albaştrilor.

Zorya Luhansk se afla pe locul 4 în momentul întreruperii campionatului din Ucraina, iar meciul cu Universitatea Craiova din tur a fost primul oficial după o pauză de mai bine de jumătate de an (12 decembrie 2021, 1-1 cu Dinamo Kiev; întrecerea internă se va relua la finalul lunii august).

Antrenor este olandezul Patrick van Leeuwen (52 de ani), iar după plecarea fotbaliştilor străini din cauza războiului echipa este alcătuită doar din fotbalişti ucraineni, cu două excepţii, brazilianul Cristian și ghanezul Raymond Owusu.

Dacă va trece de Zorya Lugansk, Universitatea Craiova va întâlni în play-off-ul competiţiei învingătoarea „dublei” Lugano - Hapoel Beer Sheva (în prima manşă, în Elveţia, israelienii s-au impus cu 2-0).

Superbet oferă cota 2,35 pentru ca Universitatea Craiova să se califice (inclusiv după prelungiri sau lovituri de deparatajare) după meciul retur cu Zorya Luhansk.

Conference League: Universitatea Craiova vs Zorya Luhansk
Cotă
Universitatea Craiova se califică
2,35

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol