Emma Răducanu şi Camila Giorgi se întâlnesc, marţi, 9 august, de la ora 17:00, în primul tur (16-imi de finală) al turneului WTA 1000 de la Toronto (Ontario, Canada), dotat cu premii totale de aproape 6.000.000 USD, în direct la Digi Sport 2.

HotNews.roFoto: Hotnews

Emma Răducanu, locul 10 WTA, a avut un început dificil de sezon şi a fost eliminată în turul inaugural la toate cele trei turnee de Grand Slam ale anului.

În total, britanica în vârstă de 19 ani, cu origini chinezeşti şi româneşti, a câștigat doar 11 meciuri din cele 24 disputate în 2022. După ce s-a impus surprinzător la US Open 2021, Emma Răducanu n-a mai reuşit rezultate remarcabile, iar la ultimul turneu la care a participat, Citi Open de la Washington, a fost eliminată în sferturile de finală de Ludmila Samsonova, 6-7, 1-6.

Camila Giorgi, 30 de ani şi locul 26 WTA, vine după o eliminare ruşionoasă în primul tur de la Silicon Valley Classic (San Jose, California, SUA), 6-7, 6-4, 5-7 cu Veronika Kudermetova. Italianca are un palmares de 13 victorii şi 12 înfrângeri în 2022, jucând turul trei la Australian Open, turul patru la Roland Garros, dar a fost eliminată în primul tur la Wimbledon.

Emma Răducanu și Camila Giorgi au fost analizate recent de presa italiană, după ce în ultima vreme au fost contestate pentru rezultatele pe care le produc pe terenul de tenis.

Camila Giorgi

Camila Giorgi / Foto: Instagram

Presa italiană este de părere că pentru cele două frumuseţea este un impediment. "Britanica și italianca au mai multe lucruri în comun decât unii s-ar gândi. Frumusețea e o vină pe care oamenii de pe social media nu par să o accepte. Un șarm care, într-un fel sau altul, este folosit împotriva lor, ca și cum ar fi cauza tuturor înfrângerilor. Criticile adresate Emmei după fotografiile de la ședințe demonstrează clar că are parte de același tratament ca și Camila. Giorgi și Răducanu plătesc prețul de a fi frumoase", au scris jurnaliştii italieni de la "Il Veggente".

Emma Răducanu şi Camila Giorgi nu s-au mai întâlnit până acum în circuitul WTA.

Superbet oferă cota 1,45 pentru măcar un set câştigat de Camila Giorgi în meciul cu Emma Răducanu.

Canadian Open: Emma Răducanu vs Camila Giorgi
Cotă
Cel puţin un set câştigat de Camila Giorgi
1,45

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol