Braga, locul 4 în ultima ediţie de campionat, nu a putut sparge tridentul FC Porto - Sporting Lisabona - Benfica, dar trupa pregătită de Artur Jorge (un fost fundaş central care şi-a petrecut cariera de jucător la acest club și care s-a retras de la Penafiel, pentru care a jucat un singur meci!) speră să prindă podiumul în actualul sezon din Primeira Liga.

Pontul zileiFoto: Profimedia

Fără titlu în palmares, Braga este, în schimb, o abonată a cupelor europene, unde a ajuns mai mereu în ultimii 10 ani în faza grupelor, iar în sezonul trecut a jucat sfert de finală în Europa League (1-0 şi 1-3 cu Glasgow Rangers).

În această vară, Braga i-a pierdut pe fundașul central David Carmo (plecat la FC Porto) şi pe fundaşul dreapta Yan Couto (revenit la Manchester City după împrumut).

A fost adus, în schimb, Sikou Niakate, împrumut de la Guingamp, care va evolua în centrul apărării. Sporting Lisabona are 19 titluri în vitrina clubului, ultimul cucerit în stagiunea 2020-2021, şi vrea revanşa în faţa lui FC Porto, echipa care i-a refuzat „dubla” în sezonul trecut (au fost şase puncte între cele două).

„Leii” sunt antrenaţi de Ruben Amorim, un fost mijlocaş cu 14 selecţii în echipa naţională a Portugaliei, care şi-a petrecut mare parte a carierei la Benfica şi care a preluat echipa în 2020 după un sezon petrecut chiar la Braga!

Marea achiziţie din această vară este Jerry St. Juste, un internaţional olandez de tineret adus pentru 9,5 milioane de euro de la Mainz. De asemenea, Francisco Trincao a fost împrumutat de la FC Barcelona.

În ultimele 10 meciuri directe, Braga s-a impus de trei ori, iar Sporting Lisabona a câştigat şapte partide.

În sezonul trecut, confruntările Braga - Sporting au fost echilibrate. Cele două cluburi și-au împărțit punctele, fiecare câștigând în deplasare cu scorul de 2-1.

Superbet oferă cota 1,90 pentru cel puţin trei goluri marcate în meciul Braga - Sporting Lisabona.

Braga vs Sporting Lisabona
Cotă
Cel puţin trei goluri marcate
1,90

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol