Crystal Palace - Arsenal, meciul care deschide sezonul 2022-2023 din Premier League, este programat, vineri, 5 august, de la ora 22:00, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1 şi Prima Sport 1.

Pontul zileiFoto: Profimedia

Aşteptarea a luat sfârşit pentru fanii celui mai tare campionat din lume: Premier League începe, vineri, pe “Selhurst Park” din Londra, cu derby-ul local dintre Crystal Palace şi Arsenal.

Crystal Palace vine după un sezon excelent sub comanda lui Patrick Vieira, locul 12 în stagiunea trecută. Fostul star de la AC Milan, Juventus, Inter, Arsenal şi Manchester City i-a preluat pe „vulturi” în vara anului trecut, după experienţele mai puţin reuşite de la New York City FC şi OGC Nice.

Vedetele echipei sunt ghanezul Jordan Ayew (fiul celebrului Abedi Ayew „Pele”) şi ivorianul Wilfried Zaha, doi atacanţi de top mondial.

La nivelul lotului, în această vară, nu au existat mutări spectaculoase: plecarea lui Cheikhou Kouyate (final de contract) a fost rezolvată prin venirea lui Cheick Doucoure de la RC Lens, o altă sosire interesantă fiind cea a lui Chirs Richards de la Bayern Munchen (împrumutat sezonul trecut la Hoffenheim).

Arsenal, locul 5 în sezonul precedent, visează de 18 ani la un nou titlu de campioană a Angliei, dar un obiectiv mai aproape de realitate ar fi un loc de Liga Campionilor, competiţie în care n-a mai ajuns din sezonul 2016-2017.

Mikel Arteta, managerul „tunarilor”, s-a mișcat bine pe piaţa transferurilor şi i-a adus pe Gabriel Jesus, Oleksandr Zinchenko (ambii de la Manchester City), Fabio Vieira (FC Porto) şi William Saliba (revenit după împrumutul la Olympique Marseille).

Alături de Thomas Partey, Martin Odegaard, Bukayo Saka şi Nicolas Pepe, nou veniţii pot transforma legendara echipă de pe „Highbury” într-una dintre protagonistele noului sezon din Premier League.

Ultimele 10 partide directe au evidenţiat un echilibru între cele două echipe: Crystal Palace s-a impus de două ori, Arsenal a câştigat trei meciuri, iar cinci întâlniri s-au terminat la egalitate.

Superbet oferă cota 1,53 pentru măcar un gol marcat de Crystal Palace în meciul cu Arsenal.

Crystal Palace vs Arsenal
Cotă
Cel puţin un gol marcat de Crystal Palace
1,53

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol