Şahtior Soligorsk - CFR Cluj, meci contând pentru prima manșă din turul trei preliminar al Conference League, este programat, joi, de la ora 20:00, fără spectatori, pe „Yeni Sakarya Ataturk” din Azapazari (Turcia).

Pontul zileiFoto: Profimedia

Şahtior Soligorsk, campioana ultimul sezon din Belarus (2021, se joacă sistemul primăvară-toamnă), a fost eliminată în primul tur preliminar al Ligii Campionilor de NK Maribor, 0-0 în deplasare şi 0-2 acasă, şi a ajuns în această fază din Conference League fără să joace în turul doi preliminar.

În actuala ediţie de campionat (2022), Şahtior Soligorsk este lider după 15 etape, cu 30 de puncte, unul peste BATE Borisov.

Antrenorul echipei este rusul Serghei Tashyuev (63 de ani), crescut în Groznîi, iar în lot se află stranieri precum un atacant brazilian, Vitor Feijao, un nigerian, Eze Vincent Okeuhie, un gambian, Dembo Darboe, sau un „vârf” togolez de națională, Euloge Placca Fessou, dar și mai mulți ex-iugoslavi.

Lotul lui Şahtior Soligorsk este cotat la 12,8 milioane de euro, iar cel mai scump jucător este atacantul Dembo Darboe, care este şi golgheterul echipei în actuala stagiune internă, cu cinci reuşite.

CFR Cluj vine după un parcurs ezitant atât în campionat (înfrângere pe terenul lui FC U Craiova 1948), cât şi în Europa (eliminare în faţa lui Pyunik Yerevan în Liga Campionilor şi egal cu Inter Club d’Escaldes din Andorra în turul precedent din Conference League).

Ardelenii se confruntă şi cu mari probleme financiare, datoriile ajunse la aproape 30 de milioane de euro putând fi plătite, măcar parţial, doar cu o calificare în grupele competiţiei.

Dan Petrescu, antrenorul campioanei României, a ajuns şi el la capătul puterilor. „Mi se spune că sunt antrenor prost, sunt criticat... asta e România, ăsta e fotbalul. Ce să fac mai mult? Să nu dorm nopțile? Familia nu o văd, prietenii nu-i văd, stau de dimineața până seara închis aici. Și dacă nu iese bine, eu sunt de vină, normal. Antrenorul plătește, n-avem ce face. Sper să nu pățesc ce pățit și patronul, să fiu norocos”, a declarat Dan Petrescu.

Superbet oferă cota 1.40 pentru cel puţin două goluri marcate în meciul Şahtior Soligorsk - CFR Cluj.

Şahtior Soligorsk vs CFR Cluj
Cotă
Cel puţin două goluri marcate în meci
1,40

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol