Dinamo Kiev - Sturm Graz, meci contând pentru prima manşă din turul trei preliminar al Ligii Campionilor, se joacă, miercuri, 3 august, de la ora 21:00, pe „LKS Municipal” din Lodz (Polonia).

Pontul zileiFoto: Profimedia

Dinamo Kiev a trecut miraculos de Fenerbahce Istanbul în turul precedent, deşi pâna la „dubla” cu turcii nu mai jucase un meci oficial din decembrie 2021! După o remiză albă la Lodz (Polonia), în meciul considerat de pe teren propriu, Dinamo Kiev a reuşit să treacă de Fenerbahce în returul de la Istanbul, 2-1 după prelungiri.

În turul trei preliminar al Ligii Campionilor, Dinamo Kiev o va întâlni pe Sturm Graz, vicecampioana Austriei; prima manşă va fi tot la Lodz, în timp ce returul se va juca, marţi, 9 august, pe terenul austriecilor.

Mircea Lucescu, antrenorul lui Dinamo Kiev, tocmai a împlinit 77 de ani şi este decis să meargă mai departe chiar dacă echipa sa joacă într-o ţară aflată în plin război.

Federația de Fotbal din Ucraina ia în calcul ca prima ligă să se reia chiar în țară, pe 23 august, în condiții speciale și cu un protocol de securitate foarte bine pus la punct. Partidele urmează să se joace fără spectatori, iar în caz de alarmă vor fi întrerupte!

„Campionatele ar trebui să se desfășoare acolo unde își au locul, nu în străinătate. De aceea, campionatul ar trebui jucat în Ucraina, iar acesta este cel mai important lucru”, a spus Mircea Lucescu.

Sturm Graz, care intră în Liga Campionilor direct în turul trei preliminar, a terminat ultima stagiune internă pe locul 2, la 18 puncte în urma campioanei RB Salzburg, pe care tocmai a învins-o cu 2-1 în noua ediţie de campionat!

Echipa este antrenată de Christian Ilzer, un fost fotbalist mediocru care a debutat ca „principal” abia în 2018, la Wolfsberger, după care a trecut la Austria Viena, în 2019, iar din 2020 stă pe banca tehnică a lui Sturm Graz.

Superbet oferă cota 1,80 pentru ca Dinamo Kiev să fie în avantaj fie la pauză, fie la final, în meciul cu Sturm Graz.

Dinamo Kiev vs Sturm Graz
Cotă
Dinamo Kiev să fie în avantaj fie la pauză, fie la final
1,80

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol