Union St. Gilloise - Glasgow Rangers, meci contând pentru prima manşă a turului trei preliminar din Liga Campionilor, este programat, marţi, 2 august, de la ora 21:45.

Pontul zileiFoto: Profimedia

Union St. Gilloise a revenit în prima ligă a Belgiei în vara lui 2021, după 48 de ani, şi a fost aproape de o mare surpriză: a terminat sezonul regulat pe locul 1, cu 5 puncte peste Club Brugge, dar a clacat în play-off şi a terminat doar pe locul 2!

Echipa antrenată de Karel Geraerts îşi dispută meciurile de acasă pe Joseph Marien Stadium, o arenă de nici 10.000 de locuri din Forest, unul din cele 19 cartiere ale capitalei Bruxelles.

Înfiinţat în 1897, clubul are în palmares 11 titluri de campioană a Belgiei, dar ultimul datează tocmai din 1935, şi 9 cupe naţionale, iar în Europa n-a bifat nici măcar o competiţie majoră. În această vară, l-a pierdut pe Deniz Undav, un atacant german de origine turcă, golgheterul sezonului trecut cu 25 de reuşite, transferat de Brighton.

Glasgow Rangers, o echipă mult mai cunoscută şi mai obişnuită cu întrecerile europene (a câştigat Cupa Cupelor în 1972 şi a mai jucat două finale de Europa League în 2008 şi 2022), vine cu un palmares-record de 55 de titluri naţionale şi 34 de cupe naţionale!

Glasgow Rangers a intrat în faliment în 2012, iar noul club a fost forţat să joace în liga a patra, pe care a câştigat-o în chiar primul sezon. Ajunsă în League One, al treilea eşalon din Scoţia, Glasgow Rangers a promovat într-o manieră spectaculoasă, cu 33 de victorii în 36 de etape, fără înfrângere.

În liga a doua a terminat doar pe 3 şi a pierdut barajul de promovare în primul sezon, dar în al doilea şi-a asigurat promovarea cu patru etape înainte de final.

Totul a culminat cu sezonul 2020-2021, când a câştigat primul titlu după o pauză de 10 ani, cu Ianis Hagi printre protagonişti! Din păcate, fiul "Regelui" a ratat finala Europa League din 2022 din cauza unei accidentări grave şi va reveni pe teren abia la începutul anului viitor!

Superbet oferă cota 1,45 pentru un egal sau o victorie a lui Glasgow Rangers în meciul de pe terenul lui Union St. Gilloise.

Union St. Gilloise vs Glasgow Rangers
Cotă
Victorie a lui Glasgow Rangers sau egal
1,45

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol