Supercupa Franţei, cunoscută ca “Trophée des Champions", le aduce faţă în faţă pe campioana Paris Saint Germain şi pe deţinătoarea cupei, FC Nantes, duminică, 31 iulie, pe "Bloomfield Stadium" din Tel Aviv, de la ora 21:00.

Pontul zileiFoto: Profimedia

Paris Saint Germain a câştigat detaşat sezonul trecut de Ligue 1, dar cu toate astea, Mauricio Pochettino a fost demis, în locul său venind Christophe Galtier, care antrenează de 20 ani, însă numai echipe din Franţa. Campion cu OSC Lille acum doi ani, noul antrenor al parizienilor, aflat la debutul oficial, are ca obiectiv câştigarea UEFA Champions League, motiv pentru care lotul a fost întărit cu vedete ca Nordi Ekitike, Vítor Machado Ferreira "Vitinha" și Hugo Mukiele.

Pe plan intern este greu de crezut că există vreo echipă care să-i facă faţă lui PSG, astfel că parizienii au şanse mari de a-şi trece în palmares a 11-a Supercupă a Franţei (au câştigat 9 din ultimele 10!).

Kylian Mbappe a rămas la Paris, dar starul francez va fi suspendat, din cauza cumului de cartonașe de la finalul sezonului precedent (va face deplasarea împreună cu echipa în Israel, acolo unde va avea loc Supecupa Franţei).

FC Nantes, cu doar trei astfel de trofee în vitrina clubului, ultimul cucerit tocmai în 2001, a încheiat stagiunea precedentă pe locul 9. Trupa lui Antoine Kombouaré a câştigat, surprinzător, Cupa Franței, după 1-0 în finala cu OGC Nice. Prinicipala noutate este Moussa Sissoko, adus de la Watford. A fost adus și Mostafa Mohamed, de la Galatasaray, dar atacantul egiptean are nevoie de timp pentru a se adapta la noul club.

Palmaresul direct dintre cele două echipe cuprinde 48 de victorii ale lui PSG, 28 de victorii ale lui FC Nantes şi 20 de remize. Surprinzător, "canarii" au câştigat ultimul meci direct, 3-1, acasă, în sezonul trecut (PSG a pierdut, de altfel, două dintre precedentele trei meciuri directe).

Echipe probabile:

PSG: Donnarumma - Kimpembe, Sergio Ramos, Marquinhos - Hakimi, Verratti, Vitinha, Nuno Mendes – Messi - Ekitike, Neymar. Antrenor: Christophe Galtier

FC Nantes: Lafont - Castelletto, Pallois, Girotto - Corchia, Moussa Sissoko, Moutousammy, Merlin - Blas, Simon – Mohamed. Antrenor: Antoine Kombouaré.

Superbet oferă cota 1,90 pentru ca Paris Saint Germain să conducă la pauză şi să câştige meciul cu FC Nantes.

Paris Saint Germain vs FC Nantes
Cotă
PSG conduce la pauză şi câştigă meciul
1,90

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol