UTA Arad - Petrolul Ploieşti, meci din etapa a 2-a din SuperLigă, se joacă, luni, de la ora 21:30, urmând a fi transmis în direct de Digi Sport 1, Prima Sport 1 şi Orange Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

UTA Arad şi Petrolul Ploieşti, două echipe de tradiţie ale României, care beneficiază de un aport important din partea fanilor, încheie etapa a 2-a din SuperLigă într-unul dintre cele mai interesante meciuri ale debutului de sezon.

UTA Arad este la al treilea sezon de primă ligă după promovarea din vara anului 2020 şi are ambiţii de play-off după aducerea antrenorului Ilie Poenaru şi a atacantului de naţională Claudiu Keşeru (au mai venit, ca nume cunoscute, Virgiliu Postolachi, Andrei Chindriș, Bautista Cascini şi Albert Stahl, ultimul împrumutat de la Rapid).

Din păcate, atmosfera din jurul echipei este una tensionată, după ce investitorii care vor să preia clubul au lansat acuzaţii dure la adresa lui Alexandru Meszar, actual proprietar al grupării, acesta din urmă fiind contestat dur şi de fanii arădeni.

Pe acest fond, UTA Arad a debutat în actuala stagiune cu o înfrângere, 0-2 la Piteşti cu FC Argeş.

Petrolul Ploieşti a revenit în această vară pe prima scenă a fotbalului românesc, după ce a câștigat detașat Liga 2, pe care a condus-o pe toată durata sezonului.

„Găzarii” s-au întărit cu câţiva jucători cu experienţă, printre care şi doi internaţionali, Gicu Grozav şi Gabriel Tamaş, fiind aşteptat să se alăture lotului şi al treilea, Constantin Budescu, iar în ofensivă i-au adus pe foştii dinamovişti Mirko Ivanovski şi Christian Irobiso.

În prima etapă, trupa lui Nicolae Constantin a pierdut acasă cu FC Voluntari, 0-1, dintr-un penalty acordat în minutul 90.

În ultimele 10 dueluri directe (ultimul din prima ligă a avut loc în 1995!), fiecare echipă a bifat câte două victorii, iar şase meciuri s-au încheiat la egalitate.

Superbet oferă cota 1,95 pentru o victorie a gazdelor în meciul de la Arad.

UTA Arad vs Petrolul
1

Cotă 1.95


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol