RB Salzburg - Austria Viena este meciul care deschide sezonul 2022-2023 în Austria. Cele două echipe se întâlnesc, vineri, 22 iulie, de la ora 21:30, în etapa 1 din Bundesliga.

Minge de fotbalFoto: insidefoto srl / Alamy / Alamy / Profimedia

RB Salzburg este echipa care domină autoritar fotbalul austriac şi care a câştigat în sezonul trecut al 9-lea titlu consecutiv de campioană, cu 15 „lungimi” peste echipa de pe locul 2, Sturm Graz (în play-off s-a intrat cu înjumătăţirea punctelor).

Practic, diferenţa dintre „taurii roşii” şi celelalte echipe este una imensă, astfel că adversarii îşi propun doar să le facă faţă (77-19 a fost golverajul ediţiei trecute de campionat, după 22 de etape de sezon regulat şi 10 etape de play-off).

RB Salzburg, echipă cu un lot cotat la 200 de milioane de euro, a câștigat categoric ultimul meci direct cu Austria Viena (valoarea totală a lotului este de 20 de milioane de euro), scor 5-0, şi a ajuns la șapte victorii consecutive împotriva adversarului de astăzi, în toate competițiile interne. Ultimul succes al vienezilor datează din luna mai a anului 2018.

Austria Viena a terminat campionatul trecut pe locul 3, iar ultimul titlu de campioană l-a cucerit în sezonul 2012-2013, înainte de instaurarea „hegemoniei” lui RB Salzburg.

„Violeţii” vor evolua în preliminariile UEFA Europa League şi au disputat un singur meci amical contra unei echipe importante în această vară, 2-2 cu AS Monaco.

Prima partidă oficială a sezonului s-a soldat cu o victorie categorică, scor 7-0, obținută în Cupa Austriei, contra lui FC Wels, o echipă din liga a 3-a.

Palmaresul direct dintre cele două echipe (114 partide în competiţiile interne) îi este favorabil campioanei: RB Salzburg s-a impus de 57 de ori, 30 de meciuri s-au terminat la egalitate, iar Austria Viena a câştigat de 27 de ori.

Ultimele două întâlniri directe s-au încheiat cel puţin trei goluri înscrise.

Superbet oferă cota 1,57 pentru cel puţin trei goluri marcate în meciul RB Salzburg - Austria Viena.

RB Salzburg vs Austria Viena
Cotă


Cel puțin trei goluri marcate
1.57


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol