Preliminariile Ligii Campionilor au ajuns în turul al doilea, unul dintre cele mai interesante meciuri ale acestei faze fiind cel dintre Ludogorets Razgrad, campioana Bulgariei, şi Shamrock Rovers, deţinătoarea titlului în Irlanda. Partida se joacă, marţi, 19 iulie, de la ora 20:45.

UEFA Champions LeagueFoto: Bagu Blanco / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ludogorets Razgrad domină campionatul Bulgariei, pe care tocmai l-a câştigat pentru a 11-a oară consecutiv, serie începută imediat după promovarea în prima ligă.

Patronul echipei este Kiril Domuşciev, un om de afaceri cu o avere de peste un miliard de euro, care provine în cea mai mare parte din lanţul său uriaş de companii farmaceutice, iar antrenor este, din această vară, slovenul Ante Simundza, un fost internaţional care a făcut carieră la Young Boys Berna şi Malmo.

De-a lungul timpului, pentru Ludogorets Razgrad au evoluat mai mulţi fotbalişti români, Claudiu Keşeru fiind, cu 139 de goluri, cel mai bun marcator din istoria clubului, dar acum unul singur mai este legat de gruparea bulgară, directorul tehnic Cosmin Moţi, fost căpitan al echipei (au mai jucat pentru „vulturi” şi Andrei Prepeliţă, Dragoş Grigore, Adrian Popa şi Dorin Rotariu).

Shamrock Rovers este una dintre echipele de tradiţie ale Irlandei, fiind înfiinţată în 1899 şi având în palmares 19 titluri de campioană (record).

Gruparea alb-verde a câştigat detaşat campionatul în 2021, cu 16 puncte peste a doua clasată, iar în ediţia 2022 (în Irlanda, sezonul începe în ianuarie şi se termină în noiembrie) este lider după 23 de etape (din 36), având deja cu 12 puncte mai mult decât echipa de pe locul 2.

Ludogorets Razgrad a trecut în primul tur preliminar de Sutjeska, 2-0 acasă şi 1-0 în deplasare, iar pe plan intern a bifat alte două victorii, în campionat, 3-0 în deplasare cu Septemvri Sofia şi 2-0 acasă cu Lokomotiv Plovdiv. La rândul ei, Shamrock Rovers a trecut de Hibernians (Malta), 3-0 acasă şi 0-0 în deplasare.

Superbet oferă cota 1,65 pentru ca Ludogorets să marcheze peste 1,5 goluri.

Ludogorets vs Shamrock
Cotă


Peste 1.5 goluri
1.65


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol