Qarabag - FC Zurich, partidă care deschide turul al doilea preliminar al Ligii Campionilor, se joacă, marţi, 19 iulie, de la ora 19:00, pe Azersun Arena din Baku. Manşa a doua este programată miercurea viitoare în Elveţia.

UEFA Champions LeagueFoto: Richard Calver / Shutterstock Editorial / Profimedia

Qarabag, campioana la zi a Azerbaidjanului, este performera primului tur preliminar în Liga Campionilor, reuşind să elimine campioana Poloniei, Lech Poznan, 0-1 în deplasare şi 5-1 pe teren propriu.

De altfel, gruparea din Baku este o obişnuită a cupelor europene, iar anul trecut a ajuns până în optimile de finală ale Europa League, unde a fost eliminată de Olympique Marseille.

Qarabag este o echipă deţinută de Azersun Holding, un consorţiu de companii în industria alimentară şi agricolă care domină piaţa din fostul spaţiu sovietic şi din Orientul Mijlociu, şi antrenată de Gurban Gurbanov, un fost internaţional azer, cu care „călăreţii” au cucerit opt din cele nouă titluri pe care le au în palmares.

FC Zurich a câştigat campionatul Elveţiei după 13 ani, iar în vară a schimbat antrenorul: Andre Breitenreiter a plecat la Hoffenheim, iar în locul lui a fost numit fostul internaţional german Franco Foda, în ultimii patru ani selecţioner al Austriei.

Clubul a fost înfiinţat în 1896 de foşti membri ai două grupări locale, FC Turicum şi FC Excelsior, unul dintre aceştia fiind Juan Gamper, cel care trei ani mai târziu avea să fie liderul membrilor fondatori ai Barcelonei.

De-a lungul timpului, pentru FC Zurich au jucat şi doi internaţionali români, ambii cu mare succes: Adrian Ilie (sezonul 2004-2005, câştigător al Cupei Elveţiei în 2005) şi Iulian Filipescu (2003-2006, câştigător al Cupei Elveţiei în 2005 şi campion în 2006).

FC Zurich intră în competiţie din turul al doilea preliminar, iar singurul meci oficial din acest sezon a fost o adevărată catastrofă: 0-4 în week-end-ul trecut, în campionat, în prima etapă, pe terenul celor de la Young Boys Berna.

Superbet oferă cota 2,00 pentru ca ambele echipe să marcheze.

Qarabag vs FC Zurich
Cotă


Ambele marchează
2.00


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol