FC Botoşani şi Chindia Târgovişte se întâlnesc, luni, 18 iulie, de la ora 18:30, într-o partidă contând pentru prima etapă din ediţia 2022-2023 a SuperLigii. Meciul este transmis în direct de Digi Sport 1, Prima Sport 1 şi Orange Sport 1.

Minge de fotbalFoto: insidefoto srl / Alamy / Alamy / Profimedia

FC Botoşani vine după un sezon dezamăgitor, în care a ratat dramatic accederea în play-off, dar şi după o pauză în care a slăbit considerabil, după plecarea antrenorului Marius Croitoru şi după cele ale jucătorilor Denis Haruţ, Enriko Papa, Jaja Silva şi Joyskim Dawa, plus cele din iarnă ale lui Bogdan Racoviţan, Malcom Edjouma şi Hervin Ongenda.

În aceste condiţii, noul antrenor, Mihai Teja, va avea o misiune dificilă, mai ales că la capitolul „sosiri” îi avem ca nume cunoscute doar pe Kevin Boli şi Ovidiu Perianu, astfel că, probabil, finanţatorul clubului, Valeriu Iftime, se va mulţumi în acest sezon cu evitarea retrogradării.

Chindia Târgovişte a „fentat” retrogradarea după barajul cu Concordia Chiajna (la penalty-uri), apoi a schimbat radical echipa: Adrian Mihalcea este noul antrenor, în locul lui Emil Săndoi, iar la nivel de lot au plecat Paul Iacob, Daniel Florea şi Andrei Piţian, dar au venit Dejan Boldor, Daniel Popa, Cristian Neguţ şi Daniel Dumitraşcu (în cazul ultimilor trei este vorba, de fapt, de reveniri, după perioade mai lungi sau mai scurte de timp).

Dâmboviţenii speră să nu mai aibă emoții în noul sezon din SuperLiga, după ce stagiunea trecută au fost nevoiţi să dispute barajul de retrogradare-promovare.

Din păcate pentru ei, nu vor începe nici acest sezon pe propriul stadion, aflat de ani buni în construcţie, ci vor juca la Ploieşti sau Buzău.

În cele trei meciuri din sezonul trecut s-a înregistrat o singură victorie, a moldovenilor, 2-1, şi două remize.

Tot FC Botoşani conduce şi la palmaresul general cu Chindia Târgovişte, 4 victorii contra 3, plus două remize.

Superbet oferă cota 1,57 pentru scor egal la pauză sau la final.

FC Botoşani vs Chindia TârgovişteCotă 1.57


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol