Petrolul Ploiești - FC Voluntari, meci care închide prima etapă din SuperLiga, sezonul 2022-2023, se joacă, luni, 18 iulie, de la ora 21:30, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Prima Sport 1 şi Orange Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Petrolul Ploieşti, club cu patru titluri de campioană a României în vitrină, revine pe prima scenă a fotbalului intern după o pauză de şase ani, perioadă în care a trecut printr-o dizolvare şi o reînfiinţare realizată de suporteri, dar şi prin purgatoriul ligilor inferioare.

Nicolae Constantin, fost jucător emblematic al „găzarilor”, este antrenorul care a reuşit promovarea la capătul unui sezon în care Petrolul Ploieşti a condus Liga 2 de la început şi până la final.

Clasic pentru o echipă nou-promovată, Petrolul Ploieşti are ca obiectiv rămânerea în SuperLigă, motiv pentru care s-a întărit cu câţiva jucători cu experienţă, printre care şi doi (foşti) internaţionali, Gicu Grozav şi Gabriel Tamaş, fiind aşteptat să se alăture lotului şi al treilea, Constantin Budescu, iar în ofensivă i-a adus pe foştii dinamovişti Mirko Ivanovski şi Christian Irobiso.

Marele atu al prahovenilor este însă publicul, fiind de aşteptat ca fanii să vină în număr mare la fiecare meci de acasă, dar şi din deplasare.

FC Voluntari vine după un sezon foarte solid, în care a reuşit în premieră să se califice în play-off şi în care a jucat şi finala Cupei României (1-2 cu Sepsi).

Antrenorul Liviu Ciobotariu i-a pierdut pe Gabriel Tamaş şi Constantin Budescu, dar ilfovenii i-au adus pe Ulrich Meleke (transfer definitiv), Daniel Florea, Mihai Răduţ şi Octavian Vâlceanu, toţi jucători cu experienţă.

Ultimul meci direct între cele două echipe a avut loc în 2016, în play-out, când ilfovenii s-au impus acasă cu 2-0.

În tur, tot ei câştigaseră, pe Stadionul „Ilie Oană”, cu 2-1. De altfel „găzarii” nu au câştigat niciun meci din cele patru disputate de-a lungul timpului cu FC Voluntari, în timp ce ilfovenii s-au impus de trei ori.

Superbet oferă cota 1,50 pentru o remiză sau o victorie a lui FC Voluntari pe terenul celor de la Petrolul Ploieşti.

Petrolul Ploiești vs FC Voluntari

X2
Cote
1.50

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol